В продължение на много години американското издание Consumer Reports класира

...
В продължение на много години американското издание Consumer Reports класира
Коментари Харесай

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

В продължение на доста години американското издание Consumer Reports класира най-хубавите и най-лошите коли. Журналистите организират подробни проучвания за продуктивността, комфорта, сигурността и икономичността на всеки автомобил. В редки случаи новите модели получават оценка " не се предлага ". Такива случаи приключват със кавги и неуспехи в продажбите. А кои коли авторитетното издание призна за най-лошите през последните години, описваме ви в този момент.
1. Suzuki Samurai  Няколко коли, от закупуването на които би трябвало да се въздържате


Малкият Suzuki Samurai в продължение на доста години се смята за един от най-силните и надеждни дребни всъдеходи в света. Моделът сполучливо се конкурира с Jeep CJ-7 и Wrangler, само че през 1988 година Consumer Reports разгласява отчет, в който автомобилът е наименуван прекомерно рисков за американските пътища. Според резултатите от теста, Suzuki Samurai има висока наклонност да се прекатурва. Журналистите непосредствено се свързаха със 150 000 притежатели на самураи и ги помолиха да подменят колите с по-безопасни. Автомобилната компания съди Consumer Reports за вреди и спад на продажбите, само че след дълги години разглеждане казусът беше „ помирително “ организиран.

2. Isuzu Trooper  Няколко коли, от закупуването на които би трябвало да се въздържате


Както при случая със Suzuki, Consumer Reports беше съден за съмнителни проби за катурване и на Isuzu Trooper. В резултат на публикуването на негативен рейтинг продажбите на SUV внезапно спаднаха. Съдът откри, че публицистите малко са прикрили заплахата, само че японският авто производител не е съумял да поправи редица дизайнерски дефекти, които засягат сигурността. През 2008 година Isuzu спря продажбата на колите в Съединени американски щати.
3. Mitsubishi Pajero, 2001  Няколко коли, от закупуването на които би трябвало да се въздържате


Когато Mitsubishi пусна ново потомство Pajero през 1999 година, неговите размери и сигурност бяха подчертани. Но тестванията на Consumer Reports демонстрираха нещо друго. Оказа се, че при завиване със скорост от 60 километра в час автомобилът е имал рисково висок риск от катурване. За това публицистите дадоха на колата много неприятна оценка. В резултат на това продажбите на Pajero бяха скромни и през 2006 година моделът беше отстранен от американския пазар.
4. Smart ForTwo  Няколко коли, от закупуването на които би трябвало да се въздържате


Въпреки всички старания на Mercedes-Benz, субкомпактните им автомобилчета по този начин и не съумяха да реализират мечтаната известност. Когато се появяват първите коли от тази марка през 1998 година, разходът на гориво от 7,4 литра на 100 километра е отличен резултат. Но в този момент тази цифра е надалеч от най-хубавите стойности. Освен това Smart има много недостатъци - стеснен интериор, проблеми с трансмисията, с турбото и така нататък. Така че не е изненадващо, че прегледът на Consumer Reports сподели, че: „ Този ​​малък двуместен автомобил е добър за шофиране в града, само че това е краят на позитивните моменти. "
5. Nissan Murano, 2003  Няколко коли, от закупуването на които би трябвало да се въздържате


Когато през 2002 година японската компания Nissan показа новия кросоувър Murano, тази кола беше с впечатляващ външен тип, компактни размери и първокачествен интериор. И продажбите стартираха добре. Но това не попречи на Consumer Reports да показа свои лични изводи. По време на тестванията беше открито, че при внезапни завои кормилното ръководство става по-твърдо, което затруднява ръководството на автомобила. Въпреки известността на Murano, списанието даде на колата негативна оценка. Когато инженерите на Nissan взеха решение казуса, Consumer Reports още веднъж тества модела от 2005 година и даде отличен резултат.
6. Mercedes-Benz CLA  Няколко коли, от закупуването на които би трябвало да се въздържате


Mercedes-Benz CLA е атрактивно купе с 4 порти, само че този модел има един сериозен минус: задвижването на предните колела, което не се вписва добре във външния тип на състезателен автомобил. А за версията 4х4, която прави колата същински Mercedes-Benz, би трябвало да доплатите доста. Това не е най-лошият автомобил, само че съвсем всяка година е включен в листата на „ Най-лошите спортни коли “ на Consumer Reports и това от дебюта му през 2013 година до през днешния ден.
7. Fiat 500L  Няколко коли, от закупуването на които би трябвало да се въздържате


Трудно е да се чака високо качество от Fiat 500L, защото тези коли се създават във фабриката в Сърбия - където се произвеждаха колите Yugo. От тях моделът 500L наследи ненадеждността и ужасното качество на направа. Въпреки ниската цена, в продължение на пет години Fiat 500L е постоянно класиран като " най-лош " от Consumer Reports.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР