В продължение на много години абонаментът за мобилни услуги можеше

...
В продължение на много години абонаментът за мобилни услуги можеше
Коментари Харесай

Идва времето на гъвкавите мобилни планове

В продължение на доста години абонаментът за мобилни услуги можеше да се изясни елементарно: Човек заплаща, с цел да получи няколко съответни неща. Обикновено това бяха гласови диалози, SMS-и и в следствие MMS и мобилен трафик на данни.

Бързото развиване на смарт телефоните и навлизането им във от ден на ден сфери от всекидневието обаче сътвори доста нови благоприятни условия. За доста огромна част от хората смарт телефонът е главното им цифрово устройство и средство за информация, развлечение и интернет сърфиране.

Данни на компанията Oberlo демонстрират, че през 2020 година 52% от потребителския интернет трафик по света е генериран през смарт телефони. Към февруари 2021 година делът се повишава до над 54.5%, а упованията са до края на годината да доближи 56%.

Различни ползи

Използването на интернет през смарт телефон има своите специфики. Хората постоянно разчитат на мобилната връзка за бързи отговори. Именно по тази причина към 60% от всички търсения в Съединени американски щати се вършат през смарт телефон, демонстрират данни на Hitwise.

Обикновено се търси по-специфична и местна информация през телефона. Престоят в интернет страниците е по-кратък. Хората нормално са доста по-насочени в задачите си при сърфирането в интернет през телефон и по-рядко прекарват време просто в разглеждане на страници.

За сметка на това потребителите прекарват много време в обществените мрежи точно през мобилен телефон. Около 80% от сърфирането в обществени мрежи става точно през смарт телефон, споделя TechJury. Хората прекарват приблизително по 2 часа и 24 минути дневно в обществените мрежи.

Повече независимост
 f
Навлизането на неограничените проекти обаче трансформира това. Когато не би трябвало да се тормозят за изразходен трафик, потребителите стартират да употребяват от ден на ден услуги. Данни на marketing charts демонстрират, че към 50% от американците към този момент стриймват филми и ТВ излъчвания през мобилните си телефони. През 2020 година има лек спад, който е предстоящ поради ограничаващите ограничения.

Но когато хората са в придвижване и разполагат с безграничен проект, потреблението на данни е по-голяма. Това не е изненада, само че демонстрира, че потребителите се усещат по-свободни. А това основава предпочитание за потребление на още и повече услуги.

Когато прибавим и навлизането на 5G с по-високите скорости и ниската инертност, упованията към мобилното ползване на интернет са за доста съществени растежи. Хората ще чакат да могат да вършат на практика съвсем всичко през смарт телефоните си и ще възприемат мобилния интернет като неограничена наличност както е домашната връзка.

Необходимост от акомодация

Всичко това стимулира телекомите да се приспособяват още от в този момент към тези промени. Навлизането на 5G мрежите е неизбежно и към този момент се случва в това число и в България. Традиционните мобилни проекти не са задоволителни, с цел да отговорят на потребителите.

Ръстът на потреблението на интернет ще значи и повишение на употребяваните услуги: онлайн телевизия, стрийминг на видео, музика и така нататък Използването на толкоз доста услуги обаче значи и разноски. А телекомите от доста време не са просто „ мобилни оператори “. Те са компании за от ден на ден цифрови услуги и надлежно приспособяват абонаментните си проекти към тези действителности.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР