В продължение на два дни Крайдунавският парк ще бъдe завладян

...
В продължение на два дни Крайдунавският парк ще бъдe завладян
Коментари Харесай

Vida ART Festival на 22 и 23 май във Видин

В продължение на два дни Крайдунавският парк ще бъдe превзет от неповторима фестивална атмосфера. А видинските жители ще имат опция да се допрян до разнообразни изкуства по един неповторим метод. Новото събитие в културния календар на Общината – Vida ART Festival ще предложи на жителите и гостите на Видин театрални постановки за дребни и огромни, кинопрожекции под намерено небе, стендъп комедийно шоу, работилница и ателие за децата, изобразяване на графити, както и доста въодушевление и прелестни страсти.
Организаторите са подбрали забавни местоположения, където да се случат тези „ срещи “ с изкуствата. Малката сцена до БиблиоПощата ще одобри куклени театрални постановки, работилница, в която малчуганите ще майсторят свои ръкавични кукли, ще има и ателие с интерактивни игри и извършения за деца на друга възраст. На откритата сцена при Художествената изложба феновете ще могат да гледат пробен моноспектакъл, както и да се забавляват със стендъп комедийното шоу. В съботната и неделната вечер магията на седмото изкуство ще господства край крепостта „ Баба Вида “, с помощта на „ Кино под звездите “.
Всички събития, включени в програмата на Vida ART Festival, могат да бъдат посетени изцяло гратис и са подарък от Общината за видинските поданици и за гостите на нашия град.
Ето и цялостната фестивална стратегия:
22 май, събота
11:00 ч., сцена при БиблиоПощата – „ Разбойническа история “ (Уличен куклен спектакъл Мале-Мале), куклен театър за деца над 4-годишна възраст
Чрез типичен кукли за заслон „ петрушки ”, доста комизъм и карикатурни облици се връщаме в една остаряла ера и наблюдаваме роман за един бандит и едно неудобно състояние, в което попада основният воин. Той е учтив, вежлив и учтив, само че едно негово заричане му оплита живота и основава доста неуместни и сложни трудности. В тази магия ни водят трима разказвачи – разбойници, които от коляно на коляно предават легендата за Вагабондо!
Адаптация по едноименната приказка на чешкия създател Карел Чапек.
12:00 ч., сцена при БиблиоПощата - Творческо ателие за направа на ръкавични кукли (Уличен куклен спектакъл Мале-Мале)
Веднага след представлението децата, благодарение на артистите, ще имат опция сами да си създадат своя театрална кукла, въодушевена от спектакъла.
19:00 ч., сцена пред Художествена изложба „ Никола Петров “ – „ Мечтата на пътуващия артист “, моноспектакъл на Георги Спасов, за фамилна аудитория
Един сценичен опит на артиста Георги Спасов и режисьора Съни Сънински. Както споделя героят: „ това е една фантазия, разказана с думи… и с гуми ”. Обикновени велосипедни гуми, които могат да се трансформират в най-необикновени неща – от грахови зърна до пламтящи от обич сърца. С тях, под тях, към тях, над тях Пътуващият артист вае своята доста смешна и малко тъжна приказка-мечта.
21:00 ч., цитадела „ Баба Вида “ – „ Кино под звездите “, прожекция на кино лентата „ Хотел Белград “, с присъединяване на Милош Бикович, Диана Пожарская и други
23 май, неделя
11:00 ч., сцена при БиблиоПощата – „ Голямото жабешко странствуване “ (Пътуващ спектакъл „ Скрин “), фамилно зрелище
 Причудливи същества показва в Пловдив дизайнер от Родопите Причудливи същества показва в Пловдив дизайнер от Родопите
Изложба, наречена „ Мишки в клопката “, показва в креативния квартал „ Капана “ на Пловдив млад дизайнер от Родопит...
Представлението е отдадено на неповторимия естествен феномен -блатото „ Мухалница ”. В края на спектакъла младостта и старостта се срещат, с цел да реализиран едно ново равнище на съгласие. Изключителното в тази режисура е, че съвсем всичко в нея е направено от остатъчни и отпадъчни материали.
12:00 ч., сцена при БиблиоПощата – Ателие „ Аз в пространството “ (Пътуващ спектакъл „ Скрин “)
Набор от интерактивни игри и извършения за деца. В рамките на 60 минути деца от разнообразни възрасти имат опцията по занимателен и новаторски метод да се срещнат с провокациите, които среща един артист, разполагайки само със себе си на сцената. Координация, ориентировка в пространството, въображение, равномерност, бърза реакция в спешна обстановка и доста други ще навлязат в света на дребния човек, с цел да го провокират да стане огромен!
19:00 ч., сцена пред Художествената изложба „ Никола Петров “ – Stand-up Comedy Show с присъединяване на Димитър Иванов – Капитан и Бай Тъньо, Георги Кючуков и Иван Динев – Устата
21:00 ч., цитадела „ Баба Вида “ – прожекция на кино лентата „ Пепел върху слънцето “, с присъединяване на Юлиян Вергов, Силвия Петкова и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР