В продължение месеци наред богатите напускат градовете, заради продължаващата ситуация

...
В продължение месеци наред богатите напускат градовете, заради продължаващата ситуация
Коментари Харесай

Това ще бъдат най-желаните за живот градове в пост-пандемичния свят

В продължение месеци наред богатите напущат градовете, поради продължаващата обстановка с ковид. Според нови проучвания цените на първокласните парцели в огромните градове по света са паднали, само че несъмнено не на всички места.

Стойностите на най-скъпите 5% от жилищата в някои от най-желаните градове в света са паднали през последните 12 месеца, в това число в Лондон, Ню Йорк и Дъблин, написа Forbes.

" Процентът на градовете, които записват годишен спад на цените, нараства, от 23% в края на 2019 година до 38% през третото тримесечие на 2020 година ", се споделя в отчет на Knight Frank, консултантска компания за недвижими парцели.

В Сингапур се следи най-големият спад на цените на първокласните парцели, от 6,1% през последните 12 месеца до октомври. Това съгласно Леонард Тей, началник на научните проучвания в Knight Frank Singapore, значително се дължи на рестриктивните мерки за пътешестване, които " леко понижиха броя на задграничните купувачи в Сингапур ".

В редица градове се следят спадове на задгранични купувачи, когато емигрантите се прибират вкъщи. В Дубай, където има по-малко работни места за мигранти, бяха смекчи някои от законите с вярата някои от тях да останат. Цената на първокласните жилища в града е паднала с 3,7%. В Хонконг пък цените са паднали с 5,4%.

Този спад на цените на градските първокласни парцели утежни положението на притежателите им и значително това се дължи на намаляващата стойност на техните парцели, където е огромна част от благосъстоянието им.

И въпреки всичко някои градове са в крайник с тази наклонност

Изстрелващите се цени на първокласни недвижими парцели в някои градове ни демонстрират къде богатите възнамеряват съществуването си след Covid-19.

В Окланд е най-бързото повишаване на първокласните цени на парцели от всеки град в света. През 12-те месеца до октомври цените се покачиха с 12%, откакто Нова Зеландия доближи един от най-ниските равнища на Covid-19. Заявленията за престояване в Нова Зеландия са се повишили през същия интервал.

Управляващият шеф на Premium Real Estate в Окланд Джейн Гай, е забелязала " забележителен напредък " при купувачите, търсещи парцели над 13 милиона $.

" Склонни сме да виждаме интернационалните купувачи, които са привлечени от идиличния метод на живот в Окланд, да го правят оценка по отношение на огромните интернационалните градове и известни градове като Сидни или Ванкувър, " споделя тя.

Манила във Филипините е на второ място в класацията на компанията, която най-много с помощта на възходящата известност измежду курортните селища в Батангас, провинция на юг от Манила, става известна.. Цените там са се нараснали сред 20% и 46% през октомври спрямо година по-рано, съгласно Leechiu Property Consultants.

Шънджън в Китай също бележи много повишаване на цените през октомври - с 9% на годишна база. След него се подрежда Торонто, 8,4% повишаване на цените на жилищата.

В Съединени американски щати са известни са Лос Анджелис, Сан Франциско и Маями, до момента в който в Европа швейцарските градове Цюрих и Женева следят по-високи цени, в сравнение с към този момент са.

Отминават и дните на мезонетите. Близост до море или езерото, в този момент наподобява е приоритет за богатите купувачи на жилища, за които отдалечаването от града не е алтернатива.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР