В присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще бъдат

...
В присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще бъдат
Коментари Харесай

Мини Марица-изток въвеждат в експлоатация два нови роторни багера

В наличието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще бъдат предадени за въвеждане в употреба на "Мини Марица - изток " ЕАД двата нови роторни багера KWK 2000 и KWK 400 L, оповестиха от държавната компания. Церемонията ще се организира в 10.30 ч., на монтажната площадка на сдружението.
В наличието на представители на компанията реализатор, на Европейска банка за възстановяване и развитие и МФ "Козлодуй ", екскаватор KWK 400 L ще тръгне от монтажната площадка и ще стигне на личен ход до рудник "Трояново-север ", където ще бъде въведен в употреба, след осъществяване на функционални проби, доказване на продуктивността на оборудванията и 72-часови проби.
Стойността на плана е 25 848 663 евро и се финансира с 50% лично присъединяване на държавната компания и 50% безплатна помощ от Европейската банка за възобновяване и развиване посредством Международен фонд "Козлодуй ".
Въвеждането в работа на два роторни багера по едно и също време се прави за първи път в дългогодишната история на "Мини Марица-изток " ЕАД.

Целият размер на капитала на компанията е записан и напълно импортиран от страната в лицето на министъра на енергетиката. От септември 2008 година "Мини Марица-изток " ЕАД е дъщерно сдружение на "Българския енергиен холдинг " ЕАД.

Основната активност на сдружението е обвързвана с рандеман и пласмент на въглища, промишлена, комерсиална, лизингова, ремонтна, външноикономическа активност, подготовка и преквалификация на фрагменти за въгледобива за осъществяване на приходи.

През август 2005 година е подписан концесионен контракт, с който в интерес на "Мини Марица-изток " ЕАД е учредена концесия за рандеман на въглища от находище "Източномаришки въглищен басейн ".

"Мини Марица изток " ЕАД е най-голямото дружество в България за рандеман и преправка на въглища, част от промишления комплекс "Марица изток ". То създава Източномаришкото лигнитно находище. Компанията експлоатира три рудника - Трояново 1 (село Трояново), Трояново север - (село Ковачево) и Трояново 3 (село Медникарово). Те обезпечават въглища за електроцентралите AES Гълъбово, Топлоелектрическа централа "Марица Изток 2 " ЕАД и Топлоелектрическа централа "КонтурГлобал Марица Изток 3 ", както и за единствената фабрика за брикети у нас - "Брикел " ЕАД.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР