В приложението Телеграм управителят на Херсонска област Олександър Прокудин информира,

...
В приложението Телеграм управителят на Херсонска област Олександър Прокудин информира,
Коментари Харесай

Една жертва и шестима ранени вследствие на руски обстрел срещу Херсонска област в Украйна

В приложението " Телеграм " шефът на Херсонска област Олександър Прокудин осведоми, че за последните 24 ч. врагът е осъществил 71 офанзиви, " ориентирани против жилищни региони ", както и против магазини и здравна инфраструктура.

 

Мишена на 20 от въздушните и сухоземни офанзиви е бил административният център на региона - град Херсон - посочи началникът на регионалната администрация. Местните управляващи навреме са потушили пожар, провокиран от обстрел рано тази заран.

 

Агенция Укринформ отбелязва, че двете ранени деца са сестри, на 13 и 12 години. От информация от окръжната прокуратура в Херсон излиза наяве, че медиците са открили междинни телесни повреди и посттравматичен стрес. Ранена е и майка им, на която е сложена същата диагноза. 

 

Агенцията напомня, че през ноември предходната година Киев е изтласкал съветските сили от част от Херсонска област след неколкомесечна окупация, само че съветските елементи са траяли да обстрелват централния град на региона и региони наоколо до него оттатък река Днепър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg