В престъпленията с издаване на ТЕЛК решения все повече става

...
В престъпленията с издаване на ТЕЛК решения все повече става
Коментари Харесай

МВР вижда престъпна схема с посредници във фалшивите ТЕЛК решения

В закононарушенията с издаване на ТЕЛК решения от ден на ден става въпрос за незаконна бизнес скица с присъединяване на медиатори, заяви на чуване през днешния ден в Народното събрание министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Няма случаи да са забъркани политически партии или обособени политици, посочи Маринов, става въпрос за чисто престъпни случаи.

Най-малката сума за издаване на подправено ТЕЛК решение е 200 лв., а главната скица включва от 600-2500 лв. рушвет според какъв брой индивида вземат участие в незаконната скица.

„ Тук към този момент се вижда дейна работа от медиатори, които търсят претенденти да се явят пред ТЕЛК. Нормалният ред е хора със болести да търсят явяване пред ТЕЛК, само че тук очевидно към този момент става въпрос за незаконна бизнес-схема “, сподели министър Маринов.

Министерство на вътрешните работи продължава издирвателните мероприятия в цялата страна за определяне на нелегално издадени ТЕЛК решения.

Десет са областите в страната с най-голям дял трудоустроени лица, като в област Силистра близо 30 на 100 от жителите получават инвалидни пенсии. Най-много досъдебни производства се водят в област Разград - 16 от общо 29 в цялата страна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР