В прессъобщението на президента след срещата на Б9 отсъстват най-важните

...
В прессъобщението на президента след срещата на Б9 отсъстват най-важните
Коментари Харесай

Борисов: Нямаш вдигнатия юмрук, за да кажеш, че не си съгласен

В прессъобщението на президента след срещата на Б9 отсъстват най-важните абзаци.

Това сподели министър председателят в оставка и водач на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов по време на националното заседание на партията през днешния ден.

"Двуличието е в основата на тези хора. Те се пробват нещо, което не могат. Едновременно флирт с Русия, а в това време, когато президентът Джо Байдън приказва на тази среща на Б9 (Инициативата Букурещ 9 - бел. ред.), и се приема декларация, не можеш да кажеш, нямаш мъжеството, нямаш вдигнатия пестник там, с цел да кажеш, че не си склонен с тази декларация. За публиката, която ни гледа, след всяко едно огромно интернационално събитие се одобряват заявления, решения и се афишират. Затова външните министри със седмици и месеци работят по тази обща декларация. Държавите, които вземат участие в дадения формат, споделят – аз с това не съм склонен. Искам да е по-меко ", добави той.

Борисов изясни, че ескалация на напрежението в Черно море би умъртвило българския туризъм.

"Затова постоянно съм казвал, че не желая да виждам разрушители, а желая да виждам мир. Настоявал съм за мир и съгласие с Руската федерация. Когато участваш в подобен формат, към този момент има напрежението в Украйна и задоволително проверяващи служби от Англия, Чехия, България и така нататък по тематиката не можеш да не се изкажеш. Хайде, тематиката за Навални, стана месец и не сме чули позиция. И година може да стане, когато изразиш тази позиция, не можеш да не я покажеш ", добави министър председателят в оставка и благодари на сътрудниците си.

Борисов акцентира, че когато искаш да си другар на всички, става по този начин, че не си другар на никого.

"Когато касае туризма, стокооборота, преноса на газ, тъй като получаваме такси, сме за мир и дружба. Когато се шпионства или има подривни дейности, нашите служби работят на цялостни обороти. Това се пробваха отново да прикрият и това не е за първи път. Тук той се изрича "за " позицията, че Крим е съветски и за глобите. В същото време, като отиде в Брюксел, там гласоподава за тях ", сподели още водачът на ГЕРБ.

В понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и държавният секретар Антъни Блинкен участваха в срещата на върха на Букурещката деветка, проведена от президентската администрация на Румъния.

Букурещката деветка е самодейност, стартирана от президентите Клаус Йоханис и Анджей Дуда, в която вземат участие ръководителите на страните членки на НАТО от Източния фланг на Алианса: България, Чешката република, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Унгария.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР