В преследване на личното щастие и професионалната реализация хиляди хора

...
В преследване на личното щастие и професионалната реализация хиляди хора
Коментари Харесай

Най-добрите градове за живот и работа в чужбина през 2020 г.

В гонене на персоналното благополучие и професионалната реализация хиляди хора все по-често сменят своето местопребиваване, от време на време, прелитайки хиляди километри. Класацията Expat City 2019 оцени метода на живот в 82 града по света, предлагайки задълбочена информация за пет области от живота на трудовите преселници: качество на градския живот, настаняване, градски трудов живот, финанси и жилища, цена на живота. Класирането се основава на годишното изследване на Expat Insider от InterNations, в което вземат участие над 20 000 трудови емигранти от 187 националности.

Според данните четири азиатски градове са измежду най-хубавите мегаполиси, в които човек може да се реалокира, с цел да работи и живее без да съжалява за решението си. Столицата на Тайван Тайпе, Куала Лумпур, виетнамският град Хо Ши Мин и островният град-държава Сингапур оглавяват първите четири места в класацията на Expat City 2019 от InterNations, най-голямата общественост на експати в света с повече от 3,5 милиона членове. Следват ги Монреал, Лисабон, Барселона, Цуг, Хага и Базел. Въпреки че всеки град е оценен от емигранти по разнообразни аргументи, те имат някои общи аспекти: нормално се класират високо в градския трудов живот, качеството на градския живот и локалните показатели на разноските за живот. Нещо повече, експатите намират (много) елементарно да се открият в множеството от тези градове, само че не толкоз в швейцарските градове Базел и Зуг.

От друга страна, трудовите емигранти са най-нещастни в Кувейт Сити, който се намира на последното 82-ро място измежду изследваните градове, следван от Рим (81-во място) и Милано (80-о място).

Лагос (Нигерия), Париж, Сан Франциско, Лос Анджелис, Лима, Ню Йорк Сити и Янгон (Мианмар) заемат челните 10 места в класацията за най-лоши градове по света. Всички те се подреждат измежду 30-те дестинации, намиращи се на последно място по показател на градския трудов живот, като единствено Париж е изведен на 25-то място в показателя за качество на градския живот.

Докато всички европейски и американски градове на Съединени американски щати се класират на последните 20 места по финанси и жилищно настаняване, останалите мегаполиси в класацията са в междинната зона. Според мненията на трудовите имигранти, обаче, най-трудно е да уредите живота си в Париж и Кувейт Сити. 

Редактор: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР