В преговорите за Brexit няма постигнат достатъчен напредък и затова

...
В преговорите за Brexit няма постигнат достатъчен напредък и затова
Коментари Харесай

Без напредък в преговорите за Brexit

В договарянията за Brexit няма реализиран задоволителен прогрес и по тази причина изключителна среща на върха през ноември няма да има. За това се схванаха държавните и държавни ръководители на страни от Европейски Съюз на работна вечеря по време на първия ден от срещата на върха, в която взе участие и министър председателят Бойко Борисов.

Октомври беше в началото крайният период да бъде реализирано съглашение сред Англия и Европейски Съюз. Главният договарящ Мишел Барние е осведомил европейските водачи, че на този стадий това не е допустимо.

Британският министър председател Тереза Мей въпреки всичко е уверила сътрудниците си, че съглашение е допустимо. За реален период обаче към този момент се счита декември. Ако и дотогава Лондон и Брюксел не реализиран договореност по въпроса, обвързван с границата сред Ирландия и Северна Ирлания, Англия ще напусне Европейския съюз без съглашение.

" Работим доста през последните няколко седмици и дни и нощи с английските делегации, с цел да реализираме всеобхватно съглашение за отдръпването (на Англия от ЕС) ", означи основният европейски договарящ Мишел Барние. " Все още не сме постигнали такова ", призна в това време Барние и добави: " Нуждаем се от време, нуждаем се от доста повече време. Ще продължим да работим през идващите седмици умерено и търпеливо ".

Германският канцлер Ангела Меркел даде обещание да направи каквото може, с цел да помогне на Европейския съюз да реализира съглашение с Англия за Brexit. Тя съобщи, че желае " положителни връзки с Англия ". " Щяхме да сме щастливи, в случай че договорката за излизането бе подготвена. Вместо това ние сме подготвени на 90%. Но аз ще се заема с въпросите в добър дух и ще опитам всичко за реализиране на съглашение. Това би било най-хубавото решение и за двете страни ", сподели Меркел.

Френският президент Еманюел Макрон увери, че " не сме толкоз надалеч от договорка ". " Постигнахме огромен прогрес за Brexit, в този момент е време да реализираме съглашение ", означи той.

Австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз, изрази вяра за подписване на договорка " през идващите седмици или месеци ". " Няма причина за драматизиране на обстановката за Brexit, нищо не подсказва, че договарянията ще се провалят ", акцентира Курц.

Ще упорствам по никакъв метод да не се промени координацията и работата сред европейските и британските служби, съобщи Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел преди началото на работна вечеря във формат ЕС-27. Премиерът уточни, че британските служби са извънредно положителни в областта на сигурността и даде за образец битката с контрабандата, тероризма и проведената престъпност.

Той изрази вяра да не се стига до сюжет, при който Обединеното кралство да излезе от Европейски Съюз без съглашение. „ Изключително значимо е за българските жители, които живеят във Англия и за британските жители, които живеят в България, да намерим допустимо най-хубавия излаз за всички. Не бива да се подвеждаме по страстите, тъй като по-късно ще страдат хиляди хора, а и сигурно ще се отрази на финансите, стопанската система, на всичко в Европа “, сподели Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР