В предаването Контрасти ви разказахме подробно за терапевтичния метод Семейни

...
В предаването Контрасти ви разказахме подробно за терапевтичния метод Семейни
Коментари Харесай

Семейни констелации - удачен метод за бързо определяне на критичните места

В предаването " Контрасти " ви разказахме в детайли за лечебния способ " Семейни констелации ", прочут също като фамилни или систематични констелации. Какво съставлява тази терапия, по какъв начин работи, защо е използвана и какъв брой време е нужно, с цел да се реализира мечтаният резултат, обясни психотерапевтът Божидар Цендов .

Методът е създаден от немския терапевт Берт Хелингер. Едно от неговите изводи е, че децата повтарят избрани видове държание и ориста им е сходна на тази на родителите. Децата рядко или в никакъв случай не се осмеляват да водят по-щастлив живот от този на родителите си. Семейните констелации откриват, че избрани проблеми се коренят в неподходящото унаследяване на усеща, настройки и житейски правила.

Изследването на фамилната конструкция и връзките сред членовете на фамилията оказва помощ за възобновяване на естествения баланс на цялата система. Решенията, откриващи се посредством тази лечебна работа, носят схващане на дълбоки проблематични обстановки в живота ни, посочи Божидар Цендов. Чрез фамилните констелации се стига доста бързо до същността на сериозните места. Този способ ни дава и разбирането, че нашите базови връзки в фамилията, ние ги повтаряме и с хората отвън него. Но несъмнено, това зависи какъв брой надълбоко е подготвен да стигне клиентът. Едно от характерните неща за констелациите е това, че демонстрират доста красноречиво  силата на главните ни потребности - това да принадлежим, правото да заемаме тъкмо несъмнено място и вроденото ни възприятие за баланс в процеса на предоставяне и приемане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР