В повечето ресторанти не е предвидено тържествено отваряне или специални

...
В повечето ресторанти не е предвидено тържествено отваряне или специални
Коментари Харесай

Ресторантите се готвят за голямото отваряне с интересни оферти


В множеството заведения за хранене не е планувано тържествено отваряне или специфични предложения за гостите, само че дават обещание цените да се запазят на равнищата от предходната година. 

Очаква се някои заведения да не оферират всичко включено в менюто, защото не е ясно каква ще е клиентелата, а от това зависи и какво да е зареждането, разяснява Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията. 

Има доста запитвания в страниците в обществените мрежи на заведенията за хранене, а също по този начин и към този момент текат резервации за празниците през март, описа Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

Усеща се, че хората желаят да се забавляват. Има заведения за хранене, които ще предложат на клиентите си предложения за 1 март, само че те са по решение на управата, разяснява Димитров. 

Не се чака огромен прилив на клиенти при започване на другия месец, само че към този момент заведенията за хранене са отворени за резервации за 3 и 8 март, добави Алибегов. Очаква се още първоначално да няма доста гости поради рецесията, провокирана от пандемията. 

Мерките, които ще са в заведенията, са като предходната година. Ше има дезинфектант на масите, маските за клиентите ще са по избор, а сервитьорите ще са наложително с защитни средства на лицето. Също по този начин при сервиране на храна ще носят ръкавици.

През топлите месеци, в случай че заведенията останат отворени, ще предложим маските в летните курорти да бъдат сменени с шлемове, защото поради жегата може на чиновниците да им прилошее. 

Алибегов разяснява, че при първото отваряне през предходната година бяха сложени дезинфектанти, само че имаше доста хора, които не ги употребиха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР