В повечето райони ще е тихо, в североизточните ще духа

...
В повечето райони ще е тихо, в североизточните ще духа
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 2 декември

В множеството региони ще е безшумно, в североизточните ще духа сдържан северен вятър. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°. Днес над Южна България ще доминира слънчево време, до момента в който над Северна облачността ще е забележителна и на обособени места ще превали слаб сняг, а мъглите в равнинната част ще са трайни. В източните региони ще духа слаб северен, в Дунавската низина - слаб източен вятър. Максималните температури ще са от минус 1-2° тук-там в северните до 8-10° в крайните югозападни региони. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месеца. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и на обособени места в северните региони ще превали слаб сняг. Над южните региони ще има по-съществени разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Максимални температури сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Ще има ли сняг по Коледа и Нова година?
" Има огромна възможност по коледните празници да превали сняг и да имаме една бяла Коледа. Температурите ще бъдат близки до нормалните....
Над планините ще доминира слънчево време. След обяд от запад ще стартира нарастване на високата облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.
През идващите дни от юг-югозапад над страната ще се придвижва топъл въздух и температурите ще се покачват, изначало дневните. По-съществено ще е стоплянето в източната половина от страната, където вятърът от юг-югоизток по-често ще е сдържан. В петък и събота оптималните там ще са до към 15°, а в западната и централната част на Дунавската низина, където вятърът ще е слаб, а облачността - забележителна, ще остават близки до нулата. Над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, само че ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. На обособени места, основно в Югозападна България, ще превалява дъжд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР