В постоянен контакт сме с турските ни колеги, заяви министър

...
В постоянен контакт сме с турските ни колеги, заяви министър
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Ще предоставим цялата помощ, която ни бъде поискана от Турция

В непрекъснат контакт сме с турските ни сътрудници, съобщи министър Демерджиев

„ Цялата помощ, която бъде поискана и можем да дадем, ще бъде предоставена. Организирали сме се да дадем лист с помощта, която можем да предоставим от вида на палатки и всевъзможни други средства, с които да бъдат подкрепени и настанени потърпевшите от земетресението ”. Това сподели вътрешният министър Иван Демерджиев откакто стана ясно, че България изпраща екипи от спасители към потърпевшата от мощно земетресениеТурция. Той изясни, че управляващите са в непрекъсната връзка с турските си сътрудници, съобщи.

Демерджиев стартира серия от срещи с шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната, като през днешния ден се срещна с представители на Столична дирекция на вътрешните работи. Той разгласи, че задачата на диалозите не е обвързвана със сигурността на идните избори, а с представянето на докладите на регионалните дирекции.

Вътрешният министър разяснява и проблема със арестувани българи на територията на РСМ. „ Насилието и провокациите раждат принуждение и провокации и ние би трябвало да прекъснем този циничен кръг ”, безапелационен беше Демерджиев. Той е уведомил вътрешния министър на Северна Македония и е апелирал българските жители да бъдат допускани гладко за честванията в памет на Гоце Делчев. Над 40 минути са били проверявани на границата даже служителите на реда, които авансово е било конкретизирано, че ще съпровождат Иван Демерджиев при визитата му в РСМ, разкри самият той.

„ Ние предприехме с външно министерство дейности още в самия ден. Министерство на външните работи по дипломатическите канали си направиха недоволства, че не са допускани български жители. Аз съм уведомил сътрудника си Спасовски за това. Поискал съм и пояснение за какво и какви са аргументите. Тъй като първата причина, която ми беше изтъкната, беше неналичието на ток, през днешния ден придвижвам три генератора към трите пункта, с цел да има ток. Дал съм ясни индикации че всевъзможни други проблеми, каквито срещат от техническо естество, тъй като той твърди, че са такива, ще им помогнем да ги преодолеят ”, сподели още Иван Демерджиев. Той акцентира, че пътят на РСМ към Европа минава през дейности, а не през думи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР