В последното си интервю собственикът на Facebook, Марк Зукърбърг, призна

...
В последното си интервю собственикът на Facebook, Марк Зукърбърг, призна
Коментари Харесай

Зукърбърг призна, че Facebook следи чатовете ни

В последното си изявление притежателят на Фейсбук, Марк Зукърбърг, призна за следващата интервенция на компанията в сякаш персоналния ни свят в обществената мрежа .

След като неотдавна гръмна скандал с приключване на данни към Cambridge Analytica, в този момент милиардерът разкри и различен метод на работа, който компанията му употребява.

 Как да забележим всичко, което Фейсбук “знае” за нас
Как да забележим всичко, което Фейсбук “знае ” за нас

Стъпка по стъпка

В случая не приказваме за пропуск или договорка, а за напълно тенденциозна интервенция в персоналната връзка. Зукърбърг разкри, че Фейсбук " сканира " всички чатове на потребителите си . Съобщенията в Messenger минават през ситото на специфична стратегия и това си има разумно пояснение.

Поне за Марк. Той изясни, че посредством това следене преди време са прекратили изпращането на моментни известия, в които се приказва за етническа чистка в Мианмар, към огромна група консуматори .

 Снимка 349242

Именно с цел да се предотврати потреблението на Messenger за сходни цели, се постанова известията да бъдат под надзор. Казано на езика на Зукърбърг - с цел да се ревизира дали дават отговор на стандартите на общността . А тези, които ги нарушават, биват блокирани.

Изпратените фотоси също минават първо през сървърите на компанията, където биват проверявани със специфичен програмен продукт дали не съдържат детска порнография, да вземем за пример. Говорим за автоматизирани платформи, работещи по заложени критерии.

 Снимка 349246

Зукърбърг акцентира, че сканираната от известията информация не се продава за рекламни цели . Така че в случай че сме си писали с някого, че желаеме нов преносим компютър, не би трябвало да виним него, в случай че по-късно ни излизат кум реклами за компютърна техника. Въпреки че доста консуматори са забелязвали точно това събитие.

Очаквано, това самопризнание на притежателя на Фейсбук провокира разнопосочни реакции в интернет. За някои това е потребен ход, защото сме доста лесна цел за операции в обществените мрежи. А за други е просто следващ удар по доверието към уеб страницата , написа Daily Mail.

 Как да защитим данните си във Фейсбук
Как да защитим данните си във Фейсбук

И да ограничим пълномощията на приложенията

Друг подобен удар провокира още едно самопризнание за Зукърбург в същото това изявление за Vox. Той разкри, че засегнатите от абсурда с данните, които са налични за Cambridge Analytica, в действителност не са 40 милиона, както се говореше в началото, а цели 87 милиона . Освен това, призна за своя неточност завихрянето на този скандал.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР