В последно време за Machine Gun Kelly се говори предимно ...

В последно време за Machine Gun Kelly се говори предимно

От кавъри в спалнята до Machine Gun Kelly - русокосата китарна кралица Софи Лойд

В последно време за Machine Gun Kelly се приказва най-вече около странностите на връзката му с Меган Фокс и за странните му режисьорски осъществявания. Рапърът обаче се приготвя за турне и напълно неотдавна добави към групата, с която свири, ново попълнение.

И то какво попълнение единствено! Става въпрос за 26-годишната Софи Лойд, която през последните години съумя да си сътвори популярност в обществените медии, записвайки китарни метъл кавъри на известни части, които по-късно споделя в YouTube и Instagram.

Новината за влизането на Лойд в групата беше споделена посредством стори в Instagram профила на Кели, където се вижда по какъв начин Лойд репетира дружно с него. Към сторито има надпис " Добавяме нов другар към групата ".

Самата Лойд също показа сторито с обръщение: " Тайната е разкрита! Ще се причисля към Machine Gun Kelly в неговото Mainstream Sellout Tour тази година!!!

Живеещата в Лондон китаристка и онлайн инфлуенсър може да се похвали със 722 000 клиенти в YouTube и 604 000 почитатели в Instagram. С уменията си тя съумя да впечатли персонално Мат Белами от Muse, който ѝ изпрати китара като подарък през март 2021 година

Софи Лойд несъмнено умее да основава звук към себе си като комбинира атрактивна визия с забавни тълкования на поп и рок части. Сред някои от по-новите ѝ кавъри попадат метъл версия на Toxic на Бритни Спиърс, личен прочит на Comfortably Numb на Pink Floyd и Crazy Train на Ози Озбърн.

В обществените медии тя също по този начин споделя любовта си към метъла със седмична доза кавъри под шапката на " Метъл понеделници ", като там попадат нейни версии върху песни на Scorpions, Whitesnake, Slipknot, Steel Panther и Breaking Benjamin и други.

Още от седмици насам китаристката лансираше, че ѝ следва " нещо огромно " на хоризонта.

" Бях толкоз заета с някои откачени неща, че НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ да споделя с вас, хора. Определено се поканвам да вляза в някои от най-лудите няколко месеца в живота ми, по този начин че дръжте очите си отворени!! ", написа тя в обявата си за кавъра на Бритни Спиърс.

На персоналния си уебсайт Лойд споделя, че е разкрила манията си по рок музиката в ранна възраст.

Самата тя е родена през 1996 година в дребен град край Лондон, а първите ѝ стъпки в тежката музика идват с банди като Iron Maiden, Black Label Society и Pantera, които оказват и до ден сегашен огромно въздействие върху нейния личен жанр на свирене.

Започва да свири на китара още на 9 години, като по думите ѝ някъде тогава взема решение, че това, което желае да бъде, е професионален музикант.

Относно стила си Софи споделя, че смесва тежък и техничен жанр с чувството, което идва от музиката на блус китаристи като Рори Галахър и Джо Бонамаса. В метода ѝ на свирене обаче се усеща мощно въздействие и от пънк групи като Offspring и Misfits.

Макар да е кадърен музикант, нейната в действителност огромна мощ е наличието ѝ в обществените медии, което идва още от времето, когато следва в Британския и ирландски институт за съвременна музика в Лондон.

В обществените медии с изключение на музиката си тя споделя и част от лайфстайла си, фотоси, ежедневни видеа и тъй наречените

През 2021 година тя приказва пред сп. Guitar World за пътя си в музиката и обществените медии, като по думите ѝ интернет се е трансформирал в неин източник на музикално творчество.

" Интернетът е необикновен. Докара ме там, където съм през днешния ден. Аз бях просто китарист, който свири от спалнята си. Всичките ми видеа са онлайн и това несъмнено е мястото, където станах известна в света на китарите. И мисля, че това е в действителност, в действителност ужасно ", сподeля тогава тя.

По думите ѝ тази популярност, която съумява да натрупа през YouTube и Instagram ѝ е разрешила да се срещне с голям брой хора, които другояче не би могла да познава, идвайки от дребния град, където не е имало лична музикална сцена.

Тя даже споделя, че като дребна въобще не е ходила на концерти, така като не е имало къде да се организират, а едвам в онлайн средата е намерила своята общественост.

От кавърите от спалнята си до настоящето състояние тя съумява да мине дълъг път, като по-рано тази година тя разгласи общ музикален план и с друга огромна звезда на тежката музика - Мат Хийфи от Trivium, а в този момент ѝ следва идната огромна крачка, този път на същинска сцена пред хиляди почитатели.

Сега обаче главният ѝ фокус пада върху новата взаимна работа с Machine Gun Kelly. Кели и групата му към този момент са в срок на дейни подготовки за Mainstream Sellout Tour, което стартира от 8 юни в Остин, Тексас.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg