В последно време старши треньорът на Атлетико (Мадрид) сравни своя

...
В последно време старши треньорът на Атлетико (Мадрид) сравни своя
Коментари Харесай

Мачът срещу Локо е най-важният в ерата Симеоне за Атлетико

В последно време старши треньорът на Атлетико (Мадрид) съпостави своя тим с неособено цялостна с артикули пица, само че сега тимът се приготвя за решителния мач в жанр всичко или нищо в Шампионската лига против Локомотив (Москва). На фона на отчайващите резултати напоследък пицата на Атлетико наподобява без вкусна гарнитура и с леко загоряла коричка.

" Дюшекчиите " би трябвало да победят вкъщи си Локомотив в сряда, с цел да си подсигуряват място на осминафиналите в елитния европейски шампионат, или пък да се надяват резултата на Байер (Леверкузен) и Ювентус в същата група да бъде в тяхна изгода. Юве към този момент са се класирали като първенци в група D. На фона на равнището в двете шампионати, превъзмогването на руснаците наподобява елементарна задача, само че Атлетико има едвам една победа в последните си осем мача във всички шампионати, като не могат да вкарат гол в последните си три мача.

" Това е най-деликатният миг за Атлетико в ерата Симеоне и най-важният мач въобще, съобщи някогашният нападател на отбора Кико.

Петъчното нулево тъждество във Виляреал смъкна тима на 7-а позиция в Примера дивисион, на осем точки от водача Барселона, който има и мач по-малко. Така тимът продължава да се намира в най-лошата си форма от декември 2011-а година, когато треньорската позиция беше поета от аржентинеца. Тогава Симеоне съумя да трансформира тима по този начин, че през 2014-а година завоюва шампионата на страната и два пъти го заведе на край в Шампионската лига.

Тези триумфи обаче от ден на ден наподобяват като отдалечен спомен и треньорът няма на своя страна оправданието, че финансовата мощност на клуба е несъизмерима с тази на конкуренцията. Но подхранен бюджет от някои продажби, Атлетико също стартира да харчи пари за скъпи футболисти, включително и 126 милиона евро за португалския гений Жоао Феликс.

Но по този начин или другояче те са петата най-слаба офанзива в Ла Лига, като не могат да намерят отговор на напусналия в посока Барселона французин Антоан Гризман. Алваро Мората сега е голмайстор номер 1 на отбора със 7 попадения, само че пък има неприятния табиет да пропуща в най-важните моменти, както на празна врата против Ювентус и няколко опропастени положения при провалянето с 0:1 от Барселона. 20-годишният Жоао Феликс е с 3 попадения, само че против Виляреал вбеси крайните почитатели на отбора, откакто профука шест чисти обстановки.

Но харизматичният аржентинец Симеоне, който е обичан поради споделената пристрастеност с почитателите, не се тормози от момента и наподобява съдбоносен. " Не бива да заблуждаваме хората. Ние сме това, което виждат. Не сме като пица, само че в случай че ти обичаш да ядеш пица, не ядеш нищо друго, съобщи Симеоне пред радио Ел Ларгуеро. Но възможното отпадане в Шампионската лига като нищо може да докара до друга и неособено приятна диета.
Шампионска Лига 6 кръг, сряда 11 декември  Атлетико Мадрид 22:00предстои  Локомотив Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР