В последно време се наблюдава скок в заявките за упътвания

...
В последно време се наблюдава скок в заявките за упътвания
Коментари Харесай

Google Maps добавя нови функции за колоездачите


В последно време се следи скок в поръчките за упътвания от велосипедисти в Гугъл Maps
(снимка: CC0 Public Domain)

Р екордно високо равнище на поръчките за упътвания от велосипедисти в Гугъл Maps се следи в последно време . От февруари до момента растежът е 69%, по данни на Гугъл. Ето за какво компанията прибавя нови функционалности за колоездачите в своята известна услуга.

Известно е, че маршрутите за коли и колела не са напълно идентични. Колоездачите могат да се възползват от ексцентрични направления, което прави пътуването им по-бързо. Поради повишаването на поръчките за упътвания, Гугъл Maps към този момент предлага някои актуализации за колоездачни направления в огромните градове.
още по тематиката
Подобрените направления употребяват информация от комплицирани логаритми на изкуствения разсъдък и краудсорсинг данни, с цел да предложат нови благоприятни условия за колоездачите. Информацията съдържа разнообразни форми на велосипедни алеи и улици, удобни за колоездене.

„ По време на COVID-19, без значение дали хората карат [велосипеди] за спорт или за безвредно пътешестване до работното място, ние улесняваме колоездачите на всички места да употребяват личните си колела ”, споделя в блога си Вишал Дута, продуктов управител на Гугъл Maps.

За да бъде в крайник с трендовете, подбудени от COVID-19 (например, някои градове усилиха или разшириха велосипедните алеи), Гугъл кани локалните държавни организации да вземат участие в смяната посредством принадлежности за качване на географски данни.

Гугъл Maps към този момент дава по-подробна информация за шерване на колела, пешеходни и велосипедни направления до и от докинг станцията и наличност в действително време. В някои градове услугата даже дава връзки към свързани приложения за шерване на колела, тъй че хората елементарно да резервират и отключат велосипед.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР