В последно време радиотелескопът "Аресибо", разположен в Пуерто Рико, регистрира

...
В последно време радиотелескопът "Аресибо", разположен в Пуерто Рико, регистрира
Коментари Харесай

SETI: Извънземните ни отправиха заплахи

В последно време радиотелескопът "Аресибо ", ситуиран в Пуерто Рико, записва цяла поредност от известия, имащи неестествен генезис, заяви Сет Шостак, основен астроном на Института SETI, който се занимава с търсенето на контакти с извънземни.

Според данните, става дума за 72 сигнала, излъчени от незнаен източник от вселена,намираща се на 3 милиарда светлинни години от Земята. Според специалистите от SETI, евентуално става дума за изкуствен интелект, основан от извънземен образован живот. Учени от Харвард допускат, че тези сигнали могат да идват от мощни предаватели, издигнати от свръхнапреднали цивилизации за връзка с междузвездни кораби.

Сега Шостак твърди, че сигналите са в "заплашителен формат " и евентуално съдържат закани за човечеството. Ако това е по този начин, то планетата ни се намира в сериозна заплаха. Според специалистите, доста е евентуално галактическите сонди Пайъниър 10 и Пайъниър 11, пуснати от НАСА преди 44 години, да са привлекли вниманието на извънземните.

Апаратите ненадейно за всички трансформираха траекторията си, откакто напуснаха рамките на Слънчевата система. Те носят информация за точното местоположение на Земята, за устройството на човешкия организъм и данни за живота на планетата ни. Този опит към този момент бе избран от редица учени, включително и Стивън Хокинг за рисков, тъй като не знаем с какви извънземни ще установим контакт. Сега Сет Шостак и сътрудниците му се надяват да съумеят да разшифроват в близко бъдеще засечените радиосигнали и да схванат какво тъкмо се споделя в тях и дали има заплаха за хората на Земята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР