В последно време изглежда сякаш електрическите автомобили ще спечелят битката

...
В последно време изглежда сякаш електрическите автомобили ще спечелят битката
Коментари Харесай

Кола с горивни клетки на Hyundai постави нов магистрален рекорд



В последно време наподобява като че ли електрическите коли ще завоюват борбата за транспортното средство на бъдещето, само че не би трябвало да забравяме, че има и други възможности. Hyundai са решени да покажат точно това - корейският авто колос организира проби с пет самостоятелни коли с водородни кафези и сложи нов връх - 190 километра от Сеул до олимпийското градче в Пьонг Чанг. Това е най-дългото разстояние, което самоуправляем автомобил преодолява с магистрални скорости - 100-110 км/ч.

Три от колите са били от новия модел SUV на компанията - Nexo, до момента в който останалите два - по-добре познатите Genesis G80. Освен водородните горивни кафези и технологията за автопилот, колите са посочили и 5G съгласуваност за ръководство на всички джаджи като мултимедийни системи на задните седалки, видеоразговори, чат ботове и разнообразни биосензори и медицински приложения.

Въпреки достижението, това е по-скоро маркетинг ход, тъй като Hyundai не счита да комерсиализира сходни коли до 2021 -а година, а изцяло самостоятелните модели ще се появят едвам при започване на 2030 -а. Повечето от тях, също по този начин, ще бъдат електрически, а 5G мрежите към момента не са задоволително развити, с цел да чакаме гигабитови връзки в колите в скоро време.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР