В последните седмици на септември, когато времето започва да захладнява,

...
В последните седмици на септември, когато времето започва да захладнява,
Коментари Харесай

Как да предпазим дома си от паяци тази есен

В последните седмици на септември, когато времето стартира да захладнява, а на открито да става влажно, се случва една огромна, само че невидима за множеството от нас миграция. Паяците се настаняват в дома ни и се подготвят за размножителния си интервал. За някои хора те и паяжините им са единствено досадна нечистотия, с която би трябвало да се оправим. За други обаче осмокраките инсекти са източник на същински смут.

Как да създадем по този начин, че допустимо минимум паяци да се настанят в дома ни? За страдание учени и откриватели ни осведомят, че няма изрично и извънредно решение на този проблем. Малко проучване, оповестено в Journal of Economic Entomology, демонстрира, че само маслото от лютива мента има отблъскващи свойства против женските паяци, като 75 % от паяците са били отблъснати от миризмата му.

Ако имате котка обаче, казусът с паяците може да е на половина решен. Първоначално хората стартират да отглеждат котките като домашни любимци, с цел да се оправят с мишки и плъхове. Те обаче сполучливо могат да отстраняват паяци и други инсекти, които ви тормозят. Предвид обстоятелството, че доста дребен % от паяците е токсичен (особено в България), няма заплаха котето ви да пострада.

Другото решение е досадно, само че добре известно - постоянно разчистване на дома и всичките му ъгълчета, където може да има паяжини и комфортни места за излюпване на нови паячета. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР