В последните седмици на септември, когато времето започва да захладнява,

...
В последните седмици на септември, когато времето започва да захладнява,
Коментари Харесай

Как да предпазим дома си от паяци тази есен

В последните седмици на септември, когато времето стартира да захладнява, а на открито да става влажно, се случва една огромна, само че невидима за множеството от нас миграция. Паяците се настаняват в дома ни и се подготвят за размножителния си интервал. За някои хора те и паяжините им са единствено досадна нечистотия, с която би трябвало да се оправим. За други обаче осмокраките инсекти са източник на същински смут.

 Снимка 355528

Как да създадем по този начин, че допустимо минимум паяци да се настанят в дома ни? За страдание учени и откриватели ни осведомят, че няма изрично и извънредно решение на този проблем. Малко проучване, оповестено в Journal of Economic Entomology, демонстрира, че само маслото от лютива мента има отблъскващи свойства против женските паяци, като 75 % от паяците са били отблъснати от миризмата му.

 Снимка 378956

Ако имате котка обаче, казусът с паяците може да е на половина решен. Първоначално хората стартират да отглеждат котките като домашни любимци, с цел да се оправят с мишки и плъхове. Те обаче сполучливо могат да отстраняват паяци и други инсекти, които ви тормозят. Предвид обстоятелството, че доста дребен % от паяците е токсичен (особено в България), няма заплаха котето ви да пострада.

 Снимка 323405

Другото решение е досадно, само че добре известно - постоянно разчистване на дома и всичките му ъгълчета, където може да има паяжини и комфортни места за излюпване на нови паячета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР