В последните седмици бившият вече генерален директор на БНР –

...
В последните седмици бившият вече генерален директор на БНР –
Коментари Харесай

Робин Худ от БНР, да ама не

В последните седмици някогашният към този момент общоприет шеф на БНР – Светослав Костов, настойчиво говореше за опитите си мощно да ограничи разноските на публичното радио и напъните си да усили заплатите на чиновниците. С други думи – да бъде актуалният Робин Худ от БНР. Да, но не!

При направена инспекция от екипа на ТОПНОВИНИ бе открито, че директно след съдбовния петък 13 през септември и прекъсването на сигнала на стратегия „ Хоризонт “, управлението на БНР е подписало анекс към контракта си за доставка на ток за потребностите на централата в гр. София, с който цената е увеличена с цели 22%! Поясняваме какво сме разкрили – през март 2018 година, подписани са два контракта за доставка на ток – един за постройките в гр. София и един за постройката на БНР в гр. Благоевград. Договорите са подписани след провеждането на социална поръчка, в която е спечелило сдружението, предложило най-ниска цена – в тази ситуация – 99.50 лв. без Данък добавена стойност за един kWh чиста електрическа сила. Най-високата цена, препоръчана в същата тази процедура е била 120 лв. без Данък добавена стойност. Пълният текст на контракта може да разгледате в приложените фотоси. Осемнадесет месеца по-късно – на 16.09.2019 година под управлението на Костов договорът е анексиран като цената е увеличена на 121 лв. без Данък добавена стойност. По този метод, цената на тока единствено за постройката на радиото в град София е увеличена с близо 22 %.





Обръщаме внимание, че с този анекс е увеличена единствено цената за гр. София – тази за гр. Благоевград е непроменена. След къс разбор на обществено наличните документи, качени на уеб страницата на БНР установихме за какво вторият контракт не е анексиран. Сградата в Благоевград се стопанисва взаимно от БНР и Българска национална телевизия и договорът за доставка на ток е тристранен. По този метод, Костов не би могъл да усили изкуствено цената и за Благоевград без присъединяване на управлението на Българска национална телевизия - очевидно Емил Кошлуков и УС на Българска национална телевизия не са били склонни да ощетят бюджета на Българска национална телевизия. Това следващо разобличаване слага редица въпроси: - Управителният съвет на БНР има ли присъединяване във вземането на това скандално решение за изкуствено увеличение на цената на тока с 22%? - Длъжностните лица, които са подписали и съгласували скандалния документ ще понесат ли отговорност за фрапантното ощетяване на бюджета на публичното радио? - Ще вземе ли оживялото управление на БНР ограничения по отношение на този обеден грабеж на БНР? - Кой прибира разликата от 22% и допустимо ли е злощастният общоприет шеф да си е уредил подобаваща „ пенсия “?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР