В последните няколко дни за пореден път Прокуратурата на Република

...
В последните няколко дни за пореден път Прокуратурата на Република
Коментари Харесай

Прокуратурата пази престъпниците. Тя е на мафията, да си я отвоюваме

В последните няколко дни за следващ път Прокуратурата на Република България остро напомни на българското общество за неотложната нужда от правосъдна промяна и в частност – на промяна в прокуратурата, пишат в позиция във връзка абсурда с изчезналите болтове на служебния автомобил на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов от партия " Да, България ".

" Във всяка страна с претенцията за открит либерален ред, отправените в мафиотски жанр закани против ръководител на Върховния съд биха били обект на стремително и дейно (или най-малко усърдно проведено) следствие. Но, без значение че на 27.04.2017 година такава показна опасност беше отправена обществено, пред постройката на Висшия правосъден съвет, от шестима мъже с прясно отрязани агнешки глави в ръце, те бяха подминати от основния прокурор Сотир Цацаров по този начин, както прокуратурата след това подмина и нуждата да проверява този случай, по който даже не беше формирана инспекция ", декларират от извънпарламентарната партия, учредена от някогашния правосъден министър Христо Иванов.

Според " Да, България " вън от всяко подозрение е, че в случай че му бе дадена опция да го направи, държавното обвиняване би демонстрирало същото отвращение да проверява и последващия случай, при който предмет на похищението беше служебният автомобил на господин Лозан Панов.

" Обстоятелството, че за случая беше известен персонално президентът на Република България, под чието ръководство е Националната работа за защита, направи реакцията на прокуратурата наложителна. Начинът, по който тя завърши обаче за следващ път затвърди чувството, че закононарушенията, които основният прокурор не желае да бъдат разкрити, не се проверяват, както и че под неговото управление прокуратурата е деградирала до институция, която прикрива и пази причинителите на закононарушения, вместо да ги проверява и да им повдига обвинявания ", написа още в позицията на партията.

Според " Да, България " отводът на прокуратурата да образува досъдебно наказателно произвеждане не отговори на публичните упования за верен и стимулиран прокурорски акт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР