В последните години пробиотиците станаха изключително актуални, но предимно под

...
В последните години пробиотиците станаха изключително актуални, но предимно под
Коментари Харесай

Храни, пълни с естествени пробиотици

В последните години пробиотиците станаха извънредно настоящи, само че най-вече под формат на таблетки и хранителни добавки , които не костват малко. А потребните бактерии, които се предписват най-много при приложимост на антибиотици, се съдържат и в редица артикули, които слагаме на трапезата.

Кисело мляко
Първата храна, която ни идва мислено, когато приказваме за пробиотици. В България има вековни обичаи в основаването на кисело мляко с бактерията Лактобацилус булгарикус , и в комерсиалната мрежа се намират млечни артикули, обогатени с пробиотици.

Публикация, споделена от Jessica Green (@wholesome_green) на Апр 17, 2018 в 12:03 PDT

Кефир и котидж сирене
И двата продукта са налични на пазара и ни набират не дребна доза пробиотици. Освен това са с високо наличие на калций. Така подкрепяне здравето и на червата, и на костите. Може да ги овкусяваме по желание с разнообразни добавки.

Кисели краставички
И тук имаме развой на ферментация, който се оказва основен за съществуването на пробиотици в даден артикул. Може както сами да си затваряме буркани с тази зимнина, по този начин и целогодишно да си я набираме от близкия магазин.

Публикация, споделена от @annbphotos на Апр 18, 2018 в 12:43 PDT

Гауда и пармезан
Преминали през характерен развой на ферментация, тези сирена също съдържат доста потребни за чревната флора бактерии. Ето още един плюс в интерес на обичаната пица .

 Ползите от потреблението на оцет
Ползите от потреблението на оцет

Не единствено за по-вкусна салата

Ябълков оцет
Отново ферментация и още веднъж пробиотици. Киселата течност подкрепя функционалностите на храносмилателната система. За най-хубав резултат оцетът би трябвало да е нефилтриран .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР