В последните години всe по-често чуваме предупреждения, че не само

...
В последните години всe по-често чуваме предупреждения, че не само
Коментари Харесай

Животните в горите са намалели наполовина

В последните години всe по-често чуваме предизвестия, че освен растения, само че и животните на нашата планета са сложени под сериозна опасност . И не приказваме единствено за бракониерски нападения или несъразмерната консумация на риба и морски блага.

Животните в горите по света са намалели на половина от 1970 година до момента. Това сочи финален отчет на WWF по тематиката.

За тези 50 години голям брой животни са сменили своето местоживеене и са напуснали горите поради заличаване или увреждане на естествената им среда на живот вследствие на сеч, горски пожари или селскостопанска активност.
 Снимка 438520

Всички са сложени в риск - бозайници, земноводни, влечуги, птици, а най-потърпевши от измененията са тропическите гори, като Амазонка . Именно към тях са ориентирани главните терзания на природозащитниците, а най-мрачните прогнози са, че след години тези гори могат да се трансфорат в савани.

Това придвижване на скотски типове оказва сериозен резултат върху положението на дивите гори, а оттова и на всички нас. Тези кътчета природа са белите дробове на планетата и спомагат за регулирането на климатичните промени, написа Daily Mail.
 Снимка 438521

Приматите, огромните птици и други сходни животни извършват своята роля във възобновяване на горите и разпространяването на семената на растенията. По този метод гората се разраства и гълтам повече въглероден диоксид, произвеждайки и повече О2.
 7 животни, които могат да вървят по вода
7 животни, които могат да вървят по вода

Гущерът Исус Христос е единствено едно от тях

За да се спре по някакъв метод този стеснителен развой, от WWF оферират на международните водачи през 2020 година да се реализира " договорка сред хората и природата ". Контрол над световното стопляне, търговията с животни и изсичането на горите са единствено част от предложенията на организацията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР