„В последните години наблюдавам една тенденция за показност и благотворителност,

...
„В последните години наблюдавам една тенденция за показност и благотворителност,
Коментари Харесай

ТОП коафьорът Вили Боршукова: Нека се сещаме за Бог и хората в нужда не само на Коледа и Великден!

„ В последните години следя една наклонност за показност и щедрост, изключително към празниците. И тазгодишният Великден не направи изключение. Козунаци, яйца се подариха на домове за обществено слаби и където се сетите. Подозирам, че зад тези сякаш благи, и от сърце жестове се крие само предпочитание за неблаговиден пиар, съпроводен от няколко фотоси “, това съобщи пред медията ни топ коафьорът Вили Боршукова.

Самата тя от години се занимава с щедрост, само че умишлено държи това надалеч от медийния звук и показност.

През 2010г. госпожа Вили Боршукова минава през пъкъла на рака. С Божията помощ и силата на духа си съумява да се пребори с този смут. Осъзнала какъв брой е значими са постоянните прегледи, посредством които болестта може да бъде намерено в точния момент, Вили основава асоциацията „ Промени живота си в този момент!”. Така като притежател на салон „ Магама “, госпожа Боршукова се грижи за производството и даване на перуки за онкологично заболели деца и възрастни нуждаещи се от перуки. Дейността е трудоемка, изисква се точност и експедитивност за производството, тъй като нуждаещи те са доста.

Асоциацията работи целогодишно за идеята, като всеки има опция да помогне с каквото може – набиране на средства за лекуване, повишение на здравната просвета и осведоменост на популацията, както и разпространение провеждането на постоянни профилактични прегледи. Подкрепа оказват и лекари в разнообразни области, онколози, гинеколози, мамолози, експерти по вътрешни заболявания, кожни лекари и други

„ Не бих могла с думи да опиша вълнението си, когато дребни деца подаряват косите си, с цел да оказват помощ на други деца изпаднали в неволя. Понякога с дни претърпявам тези благи жестове, които ме карат да се надявам, че не всичко е изгубено, че в последна сметка човещината и положителното ще победят неприятното, което от ден на ден пуска пипалата си в живота ни “, споделя Вили Боршукова.



Благодарение на интернационалното съдействие на компания „ Магама “ и британската благотворителна организация THE LITTLE PRINCESS TRUST най-малките ще могат да получат повече безвъзмездни перуки от натурален косъм.

„ Аз и сътрудниците ми от „ Промени живота си в този момент! “ знаем от какво голямо значение е това за децата. Една красива естествена перука може да повлияе в някои случаи позитивно на тяхното лекуване. Сега дружно с общи сили можем да помогнем на повече нуждаещи се деца и младежи. От самодейността за даване на безвъзмездни перуки от натурален косъм могат да се възползват дребни деца и младежи до 18 години. А на всеки 2 години може да подновим остарялата перука с чисто нова! Тези перуки няма да прикрият лекуването или болката, а ще увенчая куража и смелостта на децата”, споделя госпожа Боршукова.

Наскоро в персоналната си страница във Facebook, Вили иницира и акция за набиране на средства за децата на Уганда.

„ Това също не е самоцел. Аз съм набожен човек. Едни от най-вълнуващите мигове в живота ми бяха задачите в Уганда и Индия, където участвах в основаването на християнски общности. С очите си видях какъв брой мъчно живеят там децата. Още нося спомените в сърцето си, по тази причина взех решение да оказа помощ с каквото мога, създавайки организация „ Дом на милостта в Уганда Кампала “, на която съм шеф, и дружно с едно от сирачетата, които отгледах и изучих Нгобия Цезар, оказваме помощ за изхвърлените на улицата дечица, и най- към този момент новородени. Организацията е доста дребна и едвам започва, само че към този момент се грижим за 30 бебета до 3 години. Служението ни е целогодишно, тъй като няма по какъв начин да оставиш дечицата и да си отидеш. Надявам се скоро още веднъж да можем да пътуваме свободно. Човек би трябвало да носи благотворителността в душата си. За мен тя е извънредно чист и доблестен акт, за който би трябвало да работим през цялата година. Да се сещаме за положителното и Бог освен по празниците “, приканва госпожа Боршукова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР