В последните години излизат все повече и все по-добре оформени,

...
В последните години излизат все повече и все по-добре оформени,
Коментари Харесай

3 книги за уикенда

В последните години излизат от ден на ден и все по-добре завършени, и написани детски книги. По случай 1 юни събираме три такива, които могат да бъдат превъзходен подарък за Деня на детето. И подсещаме, че Пролетният базар на книгата започва в понеделник, 30 май, пред НДК.

" Известна още като Шийла Велика "

Шийла е десетгодишна уверена и начетена млада дама. Тя, несъмнено, има своите страхове - паяци, кучета, чудовища, вода, само че прилежно ги пази в загадка.
 Снимка 575550

Докато фамилията й не взема решение да прекара лятната почивка отвън Ню Йорк в провинцията, където Шийла ще би трябвало да се сблъска с всичките си страхове и няма да има извинения да ги отбягва. Книжката на Джуди Блум е втората на български език след " Фъстъчето е цар ", преводът е на Зорница Христова, а илюстрациите - на Ина Христова.

Изд. Кръг, 16 лева

" 101 далматинци "

Класическият разказ на Доуди Смит се появява в ново и доста красиво издание таман в точния момент за детския празник. Припомняме добре познатата история - един ден кутретата на далматинското семейство Мисис и Понго изчезват.
 Снимка 575549

Без стопаните им да подозират, кучетата се впускат на рискова задача по спасяването на децата си, които са отвлечени от ужасяващата Злобара де Мон. На помощ обаче им се притичат и всички останали кучета в Англия.

Изд. Рижко, 17.90 лева

" Имало едно мече "

Това е първата публично утвърдена предистория на класиката на Алън Милн за Мечо Пух. Тя споделя за първата среща на момчето Кристофър Робин с мечето в един повсеместен магазин. Както и за последвалото им другарство, запознанството с Прасчо и Йори, и приключенията на всички тях в Лондон.
 Снимка 575551

Там те посещават музея с динозаври, отскачат само че зоологическата градина, срещат се с една мишка и научават нови неща всеки ден.

Изд. Сиела, 20 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР