В последните две седмици се наблюдава трайна тенденция повече хора

...
В последните две седмици се наблюдава трайна тенденция повече хора
Коментари Харесай

Вече две седмици хората с нова работа повече от регистрираните като безработни

В последните две седмици се следи трайна наклонност повече хора да намират работа дневно, в сравнение с да се записват като безработни в бюрата по труда, оповестяват от общественото министерство.

В последната седмица от изключителното състояние приблизително по 1225 души дневно са били устройвани на пазара на труда, а от 25 до 29 май броят им се е нараснал с 26 на 100 - до 1547 дневно. В същото време на ден се записват по приблизително 1000 безработни, колкото бяха и преди рецесията.

Ако тази наклонност се резервира и през юни, близо 60 на 100 от безработните ще намерят работа, в това число и в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, считат от общественото министерство.

От 13 март досега 46 162 души са почнали работа, като съвсем половината - в преработващата индустрия. Над 20 на 100 са предпочели да се занимават с търговия и ремонт на коли. Близо 10 на 100 са станали строители, а 8 на 100 са били наети в държавната и общинска администрация.

Безработни са почнали работа и в сферите на превоза, професионалните действия и научните проучвания, образованието, селско, горско и рибно стопанство, хотелиерство и ресторантьорство и други

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР