В последната работна седмица на 48-ото Народно събрание, преди разпускането

...
В последната работна седмица на 48-ото Народно събрание, преди разпускането
Коментари Харесай

Главният прокурор и Гергов – в края на #48

В последната работна седмица на 48-ото Народно заседание, преди разпускането на 3-и февруари, депутатите стартират с изключително съвещание.

Днес ще стане ясно има ли късмет преди разпускането на Народно заседание да бъдат признати дефинитивно предложенията за промени в Наказателно -процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт,  измежду които са и двата разновидността на механизъм за следствие на основния прокурор .

На първо четене са признати предлагането на “Възраждане “ – Националното разследване да стане независима конструкция в правосъдната власт, а неговият шеф да може да проверява основния прокурор, а по-късно и предложенията на Министерския съвет и на “Демократична България “ –  дело против Обвинител номер едно да може да образува арбитър, краткотрайно назначен за прокурор.

Парламентът стартира работа с второто четене на Законопроекта за допълнение на закона за здравното обезпечаване, с него се основават условия за осъществяване на целенасочена политика по районен достъп до действия от главния пакет, заплащан от Здравната каса.

Предлага се механизъм за обезпечаване на обективни и почтени хонорари на медицинския личен състав в общинските и предпочитани лечебни заведения, които подсигуряват здравна помощ, обезпечена от главния пакет от бюджета на Здравната каса.

Депутатите ще обсъдят и плана за решение за възлагане на Министерския съвет да изготви всеобхватна и финансово обоснована стратегия за вложения в защитата до 2032  година

Вносители на плана са ръководителят на Комисията по защита – Христо Гаджев от ГЕРБ и депутатите от комисията от Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи и “Български напредък “.

Четири от точките от дневния ред ще бъдат прегледани при закрити врата , защото отчетите на службите са с равнище с подредба “секретно “ или “поверително “.

Това са Годишния отчет за активността на Държавната организация “Разузнаване “, годишните отчети за активността на работа “Военно разузнаване “ и на Държавната организация “Национална сигурност “, както и Държавната комисия по сигурността на информацията и цялостната активност по положението на отбраната на класифицираната информация на Република България през 2021 година

Кметове и представители на общинските препоръки във Варна и Пловдив ще бъдат изслушани в основана краткотрайна парламентарна комисия по  проблема с придобиването на “Пловдивския панаир “ от предприемача Георги Гергов .

Комисията беше основана за да откри всички обстоятелства и условия, свързани с поемането на цялостния надзор на панаира от Гергов посредством дейности на централната и локалните управляващи от 2016 година насам.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР