В последната година наемите на нови складови площи в Пловдив

...
В последната година наемите на нови складови площи в Пловдив
Коментари Харесай

Пазарът с индустриални площи е все по-динамичен

В последната година наемите на нови складови площи в Пловдив трайно се задържат към 3-3.5 евро/кв.м, а на индустриални площи - 3-4 евро/кв.м, сочат настоящите разбори на пазара. Пловдивският район се оказва изключително деен във връзка с нови заводи и логистични паркове.

Очакванията са динамичният пазар да продължи и през 2018 година, предвижда Атанас Ласков, представител на компанията БГСКЛАД. ”Инвеститорите станаха по-уверени и пристъпиха към по-големи покупко-продажби. Извършени бяха няколко продажби на складови и индустриални бази за инвестиция, имаше покупко-продажби с имоти за строителство и контракти за наем на индустриални парцели ”, добави Ласков.

От консултантската компания Cushman & Wakefield Forton също чакат в границите на 2018 година да се завършат няколко огромни логистични плана, които ще извадят на пазара близо 50 000 кв.м спекулативни площи.

Кои са настоящите планове към Пловдив?

През 2018 година се чака да проработи новият цех за самолетни елементи на френската компания Latecoere. Той е в градеж в Индустриална зона " Марица ". В същото време " Кауфланд " уголемява складовата си база в Стряма. Нов цех в региона на Пловдив възнамерява да построи и “СИД Ентърпрайз ”, профилирана в производството на секционни порти (Secdoor). От компанията са закупили терен от 7.5 дка в община " Марица ", обезпечен с пътища, газ, вода. Базата им ще бъде развита в 4500 кв. метра, а инвестицията се чака да доближи 5 млн лв.. 

В района

Турският производител на авточасти Sa-Ba построява цех за осветителни системи за коли край с. Крепост, сред Хасково и Димитровград. 

Компанията е основана през 1976 година и създава осветяване за доста автомобилни компании: Fоrd, Rеnаult, Vоlkѕwаgеn и АѕtоnМаrtіn. Продуктите  включват фарове, столове, мигачи и други. Обявената инвестиция е за 16 млн. лева Във фабриката до Хасково ще бъдат ангажирани 350 чиновници. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР