В последната година има повече постъпващи на работа полицаи, отколкото

...
В последната година има повече постъпващи на работа полицаи, отколкото
Коментари Харесай

Младен Маринов: В системата на МВР постъпват повече хора, отколкото я напускат

В последната година има повече постъпващи на работа служители на реда, в сравнение с напускащи системата. Това съобщи особено за „ Преди всички “ основният секретар на Министерство на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов.

" Министерство на вътрешните работи може би е най-голямата система като министерство - най-вече човешки запас, най-вече веществен запас, механически. Управлението е много мъчно. След разбор, естествено отстраняваме грешките. За мен обнадеждаващото е, че последната година - година и половина се обърна наклонността и повече хора постъпват в Министерство на вътрешните работи, в сравнение с да напущат. Идват младежи, които естествено би трябвало да бъдат подготвени. Нашата цел е те да бъдат оптимално по-бързо подготвени, само че Министерство на вътрешните работи не може да спре да работи и действително образованието става в багра, на улицата, при гонене на нарушители и запазване на публичния ред. По тази причина позволяваме неточности, само че, както се споделя, „ който не работи, той не бърка “.

" Има потребност от служители на реда, има и свободни щатове, само че процесите по назначението текат. Това не може да се реши за година-две-три. Трябва да е поредна политика, с цел да даде резултат. След като запълним щата на 100% би трябвало да стартираме да търсим по едно и също време с това и качество, и хора, които да порастват в кариерата, показвайки качества, резултати. Най-труден е процесът с създаване и задържане на фрагментите да работят “.

По случая " Владимир Пелов " казусът действително е бил в друга система, разяснява Маринов. Според него в Министерство на вътрешните работи са работили " целеустремено и всички дейности, които можеха да бъдат подхванати, бяха подхванати ".

" Много беше ограничен към края кръгът към Пелов. Виждате и последващата интервенция с групичката към него, която също беше арестувана. Не бих обвинил никого от сътрудниците, които са работили по случая. Дори не бих ги обвинил, че не са били инициативни. При всеки един сигнал сме реагирали допустимо най-бързо ".

Бягството на Колев и Пелов е невероятно без външна логистика. " Има лица, в това число и от надзирателите, с които се работи по повод това да се обясни каква е била помощта във връзка с избягалите. Това бягство не става без логистика. За другото бягство - в Ловеч, не е нужно да има логистика. Той просто е бил в по-лек режим ".

Структурата на престъпността е доста изменена по отношение на 90-те, добави Маринов, само че посочи:

" Там няма свободни ниши. За всичко, от което е допустимо да се изкарат по незаконен метод пари, естествено има доста искащи, които да го създадат. Смятам, че сътрудниците от ГДБОП се оправят добре и службата към този момент стартира да работи на цялостни обороти. Резултатите са извънредно положителни "

Във вторник ГДБОП е разрушила незаконна група, занимаваща се с лихварство и рекет.

" Провежда се такава реализация. Тя е обвързвана с група, която се занимава с лихварство, надлежно лихварството е съпроводено с насилствени дейности – там, където има проблеми с връщането на дадената сума пари. Безцеремонно се разправят с тези, които не връщат парите… Въобще – сериозна група ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Той разяснява и друга разрушена от Министерство на вътрешните работи незаконна група, чиято цел е била да малтретира чиновници на реда:

" Ние си вадим извода, че това е разследване от непрекъсната преса, която се упражнява върху тежкия престъпен контингент. Естествено, най-вероятно това е породило и желанието да бъдат преследвани чиновници и да бъдат заплашвани, да бъдат нанасяни телесни повреди и закани против живот. /.../ Имало е набелязани хора от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, които е трябвало да бъдат измъчвани. /.../ Всичките са си правили съвършено работата по избрани досъдебни производства, прокурорите са си поддържали обвиняванията и са работили в посока доказване на закононарушенията. Най-вероятно това е породило тези дейности ".

И тази година има доста произшествия по автомагистралите, само че починалите са по-малко по отношение на същия интервал на предходната, регистрира Маринов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР