В популярните и донякъде общоприети схващания мъжкият полов хормон тестостерон

...
В популярните и донякъде общоприети схващания мъжкият полов хормон тестостерон
Коментари Харесай

Нивото на тестостерона зависи от средата, в която са израснали мъжете

В известните и ненапълно общоприети схващания мъжкият сексуален хормон тестостерон се свързва с потентност, хъс, неустрашимост, борбеност, само че и с не толкоз привлекателни качества като експанзия и... оплешивяване.

Завишените равнища на тестостерон са свързани и с по-голям риск от рак на простатата, което основава нужда да бъдат открити аргументите за повишение на този хормон и затова - да се знае кои мъже са изложени на риск.

От своя страна, прекомерно ниските равнища на хормона пък водят до еректилна дисфункция, ниско либидо и липса на сила.

Това предиздвикало учените да потърсят дали средата, в която израства едно момче, оказва някакво въздействие върху равнищата на тестостерон след това.

Те открили, че когато момчето пораства в среда с доста инфекции и други физиологични трудности и компликации, когато стане мъж равнището на хормона остава по-ниско. Обратното се следи при тези, които идват от " спокойна среда ".

В проучването са взели присъединяване мъже от Бангладеш, които са израснали във Англия, второ потомство емигранти, мъже, които пристигнали в Англия след съзряване, и техни сънародници, останали в родината си и при по-лошите условия на живот там.

Мъжете, които пристигнали в Обединеното кралство още като деца (особено преди осемгодишна възраст) и тези, които се явявали второ потомство емигранти, след това били с по-високи равнища на тестостерон от тези, които останали в Бангладеш, както и от емигриралите като възрастни.

Момчетата от второто потомство мигранти навлизали в пубертета по-рано от останалите и били по-високи.

Учените си изясняват това събитие с особеното систематизиране на силата в организма. Когато тялото би трябвало да се бори с инфекции да вземем за пример, то насочва своите старания към оцеляване, вместо към синтезата на тестостерон. Но при удобни условия, посоката е противоположна.

Учените заключили, че равнищата на мъжкия сексуален хормон се дефинират още в ранна детска възраст и по-късно, след съзряването, околната среда и условия към този момент нямат такова значение.

Това познание ще помогне на лекарите да правят оценка риска за всяко момче и да предлагат предприемането на нужните ограничения, с цел да бъдат предотвратени евентуални здравословни проблеми, свързани с равнищата на тестостверона в бъдеще. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР