В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и

...
В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и
Коментари Харесай

Сняг и дъжд следващата седмица

 В понеделник вятърът още веднъж ще се ориентира от югозапад и в източните региони ще бъде до сдържан. Облачността ще бъде раздрана, тук-там в равнините и котловините – още веднъж с понижена видимост. Минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 4° и 1°, оптимални – сред 9° и 14°, в местата със задържаща се по-дълго мъгла – по-ниски, до 3-4°.

Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще бъде забележителна и късно вечерта от югозапад ще завали дъжд. От северозапад, с увеличаване напразно, ще нахлува леден въздух и през нощта против сряда във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще превали сняг. В сряда вятърът ще се обърне от североизток. На места в страната ще има превалявания от дъжд, в Предбалкана и по високите котловинни полета – от сняг.

В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, ще остане най-вече облачно, тук-там в равнините ще е мъгливо. В четвъртък ще превали единствено в обособени региони от страната, в петък – на повече места; валежите ще са слаби, най-вече от дъжд, в планинските региони – от сняг. В петък и събота вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще бъде слаб, в източните региони до сдържан. В събота валежи, най-вече от дъжд, ще има основно в северозападната половина от страната. Минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 2° и 3°, а оптималните в събота - сред 5° и 10°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР