В понеделник властите в Италия обявиха извънредно положение за районите

...
В понеделник властите в Италия обявиха извънредно положение за районите
Коментари Харесай

Извънредно положение в райони на Италия заради суша

В понеделник управляващите в Италия оповестиха изключително състояние за регионите към река По , която съставлява почти една трета от селскостопанската продукция на страната и сега страда от най-голямата суша в региона от 70 години насам, заяви " Ройтерс ".

Правителственият декрет ще разреши на управляващите да понижат бюрокрацията и да подхващат незабавни дейности, в случай че сметнат за належащо, като да вземем за пример да наложат систематизиране на водата за домовете и предприятията.

По е най-дългата река в Италия, която минава на повече от 650 км през богатата северна Италия . Много сектори от водния път обаче са пресъхнали и фермерите споделят, че потокът е толкоз слаб, че морската вода се просмуква във вътрешността, унищожавайки посевите.

Правителството обявив изказване, че изключителните ограничения ще обзет земи, които граничат с По и водните басейни на източните Алпи.

По-общо казано, той също по този начин вкара изключително състояние в пет северни района - Емилия-Романя, Фриули Венеция Джулия, Ломбардия, Пиемонт и Венето - заделяйки първични 36,5 милиона евро (38 милиона долара) средства, с цел да им помогне да се оправят с дефицита на вода.

" Извънредното състояние е ориентирано към преодоляване на актуалната обстановка с изключителни средства и пълномощия, с облекчение и подкрепяне на засегнатото население ", споделиха от държавното управление.

В бъдеще могат да бъдат подхванати спомагателни ограничения за справяне със сушата, която съгласно водните управляващи от ден на ден визира Централна Италия след извънредно суха зима и пролет , последвани от извънредно горещо ранно лято.

Италианските медии оповестиха, че министър председателят Марио Драги също обмисля назначението на комисар , който да координира реакцията на сушата - по сходен метод, по който държавното управление назначи комисар, който да следи рецесията с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР