В понеделник властите обискираха офиси на компанията Още по темата

...
В понеделник властите обискираха офиси на компанията Още по темата
Коментари Харесай

Opel може да изтегли 100 хил. автомобила заради разследване за вредни емисии

В понеделник управляващите обискираха офиси на компанията

Още по тематиката
Доставките на Volkswagen в Европа внезапно се намаляват

Причините са в нуждата от нови проби поради условията за нездравословни излъчвания на Европа и комерсиалната война
9 окт 2018
Европейска комисия стартира следствие на немските автомобилни компании поради излъчванията
18 сеп 2018 Германското министерство на превоза ще изиска Opel да изтегли 100 хиляди автомобила поради следствие за нездравословни излъчвания. В понеделник управляващите обискираха офиси на компанията.

Трайна наклонност

Германската работа за надзор на транспортните средства KBA е разкрила още през 2015 година четири софтуерни стратегии, които могат да трансформират данните за отделени нездравословни излъчвания, и е наредила на Opel да ги отстрани от колите си, се споделя в известието на министерството, представено от Reuters.

" След като пето софтуерно устройство беше намерено при започване на 2018 година, което съгласно КВА е нелегално, в този момент се организира публично следствие за налагане на наложително евакуиране за моделите Cascada, Insignia и Zafira ", се споделя в изказването.

От Opel, които бяха купени през предходната година от френския авто колос PSA, обявиха, че сътрудничат на управляващите, само че не могат да разясняват детайлности от следствието.
Според транспортното министерство автомобилният производител се е забавил с дейностите си във връзка следствието, а регулаторът KBA е съобщил на прокуратурата във Франкфурт за откритото софтуерното устройство още през април. От ведомството прецизират, че формалното евакуиране на засегнатите близо 100 хиляди коли ще стане скоро.

Обиските

Германската прокуратура извърши обиск на офисите на Opel в Рюселсхайм и Кайзерслаутерн в понеделник. От прокуратурата във Франкфурт обявиха, че проверяват 95 хиляди коли с мотори Euro 6d.

Моделите Insignia, Zafira и Cascada са създадени по времето, когато двете компании са били благосъстоятелност на американската General Motors. От Opel потвърдиха през 2016 година, че моделът Zafira съдържа програмен продукт, който при избрани условия изключва системата за отработени газове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР