В понеделник Венцислав Ангелов-Чикагото нападна общопрактикуващ лекар в русенското Ново

...
В понеделник Венцислав Ангелов-Чикагото нападна общопрактикуващ лекар в русенското Ново
Коментари Харесай

След побоя над лекар в Русе: Чувствам се уплашен, унизен, оскърбен

В понеделник Венцислав Ангелов-Чикагото атакува общопрактикуващ доктор в русенското Ново село в кабинета му, а фрагментите бяха предавани онлайн в обществена мрежа.

Същият ден Чикагото бе арестуван, а по-късно районният съд в Русе го остави за непрекъснато в ареста. От чикагото ще се търси отговорност за това, че е нахлул в кабинета, нaпaднaл и дyшил доктор Ивайло Иванов, оповестява Нова телевизия.

До през вчерашния ден лекарят отхвърляше да приказва обществено за случилото се. Четири дни по-късно наруши мълчанието. Въпреки, че не желае да си спомня за сутринта в понеделник.

„ Въпросният човек, който аз не познавам, нахълта в кабинета, дружно с една от локалните мои пациентки, и започнаха с нахален звук, с крясъци, викове, вие сте го видели от видеозаписите, да ми задават провокативни въпроси за гибелта на нейния мъж. Отначало взех решение да се включа и обикновено да отговоря, само че те не търсеха отговори. Тяхната цел очевидно е била провокация”, споделя медикът.

Лекарят мъчно схванал, че от него се търси отговорност за умрял пациент след ваксина. И се опитал да изясни на брачната половинка на умрелия, че мъжът й се е заразил с Коронавирус и е постъпил за лекуване в болница. И единствено епикризата можела да даде изясненост за положението му. Но Венцислав Ангелов и дамата не желали да го чуят и повтаряли тяхната версия за гибел след ваксина, сложена от доктор Иванов. До сбиването се стигнало когато лекарят ги помолил да не го снимат и ги приканил да изоставен кабинета му.

„ И въпросният мъж се приближи към мен с някакви такива виканици и стартира да ме разпитва за някакви къси характерности, при което аз го бутнах, той имаше някаква стойка с телефони и този човек пощуря и откачи - взе да ме блъска с едната ръка, събори ми очилата, одра ме и се спречкахме - това е цялата работа”, спомня си доктор Иванов.

За изказванието на Чикагото, че докторът е счупил носа му, той отговори по този начин: „ Може да твърди всичко. Аз имам рана зад ухото, охлузвания на лявото слепоочие, по врата от тази страна, където ме беше съборил”.

И до момента в който медикът демонстрира получените контузии, за които има здравно удостоверение, изяснява че за 22 години процедура в Ново село такова нещо не е преживявал. И не вярвал, че е допустимо да стане жертва на такава експанзия.

„ Как да се усеща човек, който е повален на пода, изплашен, потиснат, засегнат от всичко това?”, пита лекарят.

Д-р Ивайло Иванов е подал тъжба в полицията. Ще разиска с юристите си дали да заведе гражданско дело против Венцислав Ангелов. Инцидентът няма да го откаже да се грижи за пациентите от три села.

„ Това е следващото неприемливо деяние. Ние сме си в кабинетите да оказваме помощ на хората, ние не се бием с пациентите си”, безапелационен е лекарят.

За да покажат поддръжката си към техния доктор и да осъдят експанзията над медици, хората от няколко села се събраха на мирна проява в центъра на Ново село.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР