В понеделник Върховният съд на САЩ реши и отхвърли последното

...
В понеделник Върховният съд на САЩ реши и отхвърли последното
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отхвърли последното от изборните дела на Тръмп

В понеделник Върховният съд на Съединени американски щати реши и отхвърли последното от трите каузи , заведени от някогашния президент Доналд Тръмп за оборване загубата му на изборите , с което завършва правосъдният му опит да задържи властта, оповестява " Ройтерс ".

Съдът без коментар отхвърли жалбата на Тръмп , който оспорваше хиляди бюлетини, подадени в Уисконсин , където загуби от демократа Джо Байдън с повече от 20 000 гласа. Байдън стана президент на 20 януари.
 Камарата на представителите на Съединени американски щати прокара изборна промяна
Камарата на представителите на Съединени американски щати прокара изборна промяна

Законопроектът For The People Act е топ приоритет на демократите

Това бе последното от трите каузи , подадени във Върховния съд в края на президентството на Тръмп. Съдът на 22 февруари отхвърли другите две - за Уисконсин и едно, обвързвано с гласуването в Пенсилвания, различен основен щат, който Тръмп загуби.

Вече бе ясно, че висшият съд, в който има трима съдии, назначени от Тръмп, няма желание да се намесва в делата, заведени от неговите съдружници, защото не е работил пред Конгреса на 6 януари, при засвидетелствуване успеха на Байдън. Това публично деяние бе прекратено, когато подкрепяща Тръмп навалица щурмува Капитолия.

Съдът в понеделник отхвърли и друго дело , обвързвано с изборите, заведено от съдружника на Тръмп Лин Ууд , който изиска съдиите да блокират балотаж за Сената на 5 януари в Джоржия. Демократите завоюваха, като им даде надзор над Сената.
 Ново дело против Тръмп поради щурма на Капитолия
Ново дело против Тръмп поради щурма на Капитолия

Заведено е от конгресмен от Демократическата партия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР