В понеделник украинският президент Владимир Зеленский отговори на мирния план,

...
В понеделник украинският президент Владимир Зеленский отговори на мирния план,
Коментари Харесай

Зеленский реагира на предложението на Мъск за мир

В понеделник украинският президент Владимир Зеленский отговори на мирния проект, показан от основния изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който приканва Украйна да направи някои отстъпки пред Русия.

В анкета в Twitter Зеленский попита почитателите си " кой Елон Мъск " им харесва повече: този, който " поддържа Украйна ", или този, който " поддържа Русия " Към момента на писане на публикацията малко под 85% са избрали първия вид.

По-рано в понеделник Мъск предложи Русия да организира нови референдуми под надзора на Организация на обединените нации в новопридобитите си територии, а Украйна публично да се откаже от претенциите си към Крим, да подсигурява водоснабдяването на полуострова и да се разгласи за неутрална страна.

" Много е евентуално това да е резултатът най-после ", продължава Мъск, като прибавя, че " въпросът е какъв брой хора ще умрат преди този момент "

Мъск подложи проекта на допитване, в което към 60% от интервюираните го утвърдиха, преди гласовете да се извърнат против него. Мъск изяснява тази бърза смяна в резултатите с " най-голямата офанзива от ботове, която в миналото съм виждал ".

 На фона на рецензиите от страна на проукраински плакати и публични лица в Киев, Мъск застана твърдо на позицията си, като съобщи, че преимуществото на популацията на Русия ѝ подсигурява победа, в случай че Зеленский извърши декларираната от него цел да си върне Крим и Москва разгласи война в отговор.

 Макар че анкетата на Зеленский мощно наклони към едната страна, украинският водач беше подложен на критика от някои експерти за това, че взе участие в сходни разногласия в обществените мрежи. " Този човек прави фотосесии за Vogue и седи на безкрайна планина от пари от Запада... и след това се ядосва, когато Елон му подскаже, че може би си коства да се постави завършек на войната, преди още негови хора да умрат безсмислено ", написа американският реакционер Грег Прайс.

Мъск и преди е оказвал поддръжка на Зеленский, като при започване на спора предложи на Украйна терминали за достъп до своята сателитна интернет услуга Starlink.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР