В понеделник следобед на лични и служебни мейли на съдебни

...
В понеделник следобед на лични и служебни мейли на съдебни
Коментари Харесай

Fake news или истина!? Съпругата на Лозан Панов със скандално писмо

В понеделник следобяд на персонални и служебни мейли на правосъдни кореспонденти, както и на публицистичната поща на няколко издания, измежду които и " Правен свят ", се получи писмо, в което като адресант е посочена: " Бети Панова ", оповестява " Правен свят ".
Същата се показва и за брачната половинка на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Формално писмото е адресирано до депутата от Движение за права и свободи и издател на вестниците " Телеграф " и " Монитор " Делян Пеевски. Самият текст е написан в нехарактерен жанр, който Панова оправдава с твърдяното в неназовани изявления по неин адрес, които й приписват псевдонима " Черен лебед ". Същият стана обществено прочут от така наречен " стенограми АРГО ", в които някогашният правосъден министър Христо Иванов е записан да съпоставя брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд с " Черен лебед ". В откритото писмо до медиите дамата до Лозан Панов нападна магистрати и твърди лъжи по адрес на " Правен свят ", като по този метод сама удостоверява думите на Христо Иванов.
Като отхвърля да е отправяла обиди по адрес на арбитър и прокурор, Панова употребява писмото си, с цел да насочи офанзиви към настоящ арбитър от Върховен касационен съд, неговата брачна половинка - нотариус, настоящ член на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), както и към предходния състав на Висш съдебен съвет, който в действителност избра Лозан Панов за ръководител на Върховен касационен съд. Поименно са упоменати анализатори, публицист и няколко медии, измежду които и " Правен свят ".
Макар и Панова да не показва съответните имена, написаното в писмото недвусмислено насочва към личностите, които са станали обект на " творчеството " й. Така, да вземем за пример, " булката " на Лозан Панов назовава досегашния заместник-председател и сегашен арбитър от Гражданската гилдия на Върховен касационен съд Красимир Влахов " оня дет беше заместител на прецедателя и скоро подаде оставка ", а брачната половинка му (очевидно се засяга нотариус Христина Влахова - бел.ред.) е наречена " булката ".
Доскорошният арбитър от Върховен касационен съд и член на Висш съдебен съвет от квотата на съдиите Севдалин Мавров е наименуван " Севдалинчо ", както и " Мавъра ", за който " некви разправят..., че бил комунистически каскет и по тази причина Царят едно време го бил напраил шеф, но аз не вервам на това ". (В интервала 2001-2008 година Севдалин Мавров е основен секретар на Министерския съвет, време, което с изключение на мандата на премиера Симеон Сакскобургготски, включва и съвсем цялото ръководство на премиера Сергей Станишев, което явно е пропуснато от Панова-бел.ред.)
За сметка на това, брачната половинка на административния началник на Върховен касационен съд, който ръководи съвещанията на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, не пропуща да се обърне и към членовете, както и към предходните кадровици, с жаргона " тия ".
" Аз на тия, на членовете, доста им се кефя, нека да схванат в идващите пет години кои са и къде са, а най-много що са там. Ония предходните, завалиите, по този начин и не можаха до края да схванат що са там ", написа още в писмото на госпожа Панова, която се пробва да иронизира опцията за предварително преустановяване на мандата на Лозан Панов с думите: " Дано единствено весесейците да не подпукат отново прецедателя да му праят импийчмънт "
В писмото си, подписалата се като " Черен лебед и и.д. младоженка на ръководителя на Върховен касационен съд ", госпожа " Бети Панова " насочва и изказвания по повод собствеността на уеб страницата " Правен свят ", които не дават отговор на истината. Собствеността на уеб страницата е елементарно проверима в Търговския указател. Сред притежателите и публицистите на " Правен свят " няма настоящи или някогашни депутати, каквито погрешни внушения се насочат в писмото.
Що се отнася до стила на писмото, то той може да накара читателя да се усъмни в достоверността на подателя му, въпреки да е изпратено от публицистичния мейл на вестника, издаван от госпожа Панова (оригиналният адресант е Ganeva-по фамилното име от първия брак на брачната половинка на Лозан Панов-бел.ред.) и да има оставен мобилен номер за противоположна връзка.
Всъщност, това е вторият случай в последните десетилетия, при който тематики, засягащи правосъдната система, биват иронизирани от създателите им с сходен разказ.
В предишното прокурорът от Върховната касационна прокуратура Спартак Дочев използваше еднакъв жанр, с цел да отговори на рецензиите на американския лобист Брус Джаксън по адрес на българската прокуратура. " Внимавай в картинката, мушморок подобен! " Така един път Дочев се обърна към задграничния представител, въпреки да беше сбъркал името му и да го беше нарекъл " Джак Бруксън ".
В сходен жанр звучи и писмото на госпожа " Бети Панова ", което " Правен свят " разгласява без редакторска намеса* и в което брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд назовава настоящия министър-председател " бат Бойко ":
*Fake news - подправена вест
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР