В понеделник ще внесем абсолютна корекция в правилника, Лично обяснение

...
В понеделник ще внесем абсолютна корекция в правилника, Лично обяснение
Коментари Харесай

Татяна Дончева: От понеделник лично обяснение - един път на заседание

" В понеделник ще внесем безспорна промяна в правилника, Лично пояснение - веднъж на съвещание ". Това се чува да споделя заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от " Изправи се! Мутри вън " на запис от съвещанието на Народното събрание в почивката на депутатите. Той бе публикуван във Фейсбук от народни представители на ГЕРБ.
Записът е от почивката на депутатите след абсурда за това би трябвало ли да бъде длъжен Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание да рапортува за проекта за възобновяване. Тогава депутатите сами взеха решение да си дадат отмора, откакто в залата настана безпорядък, без да имат разрешението на шефката на Народното събрание Ива Митева.
 Ананиев си излезе от Народното събрание, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили скандираха Таня, вън! Ананиев си излезе от Народното събрание, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили скандираха " Таня, вън! "
С тракане по банките и викания " Таня, вън! " депутатите от ПГ на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили принудиха председателстващата съвещанието Татяна Дончева...
От клипа се вижда по какъв начин Дончева поучава Митева да не им дава непрестанно процедури за персонално пояснение. И двете обаче очевидно не знаят, че се чуват на микрофоните в залата. " Ма, то е пъкъл, бе ", отвръща Митева. " В понеделник ще внесем безспорна промяна в правилника, Лично пояснение - веднъж на съвещание ", отвръща Дончева. " Не може. Какво е това? Това нещо още в понеделник. Още в понеделник се свършва с това. Личните пояснения най-после на съвещанието ", добавя Дончева.
На клипа обаче не се вижда, че по-късно Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Явор Божанков от Българска социалистическа партия предизвестяват двете, че микрофоните им са включени. В отговор пък Татяна Дончева им изяснява, че знае това, само че не може непрекъснато да държи копчето, с което се заглушава микрофонът на ръководителя.
В момента депутатите пишат устав за работата на 45-ия парламент. Докато бъде направен, те употребяват остарелия на 44-ото Народно заседание, съгласно който националният представител има право на персонално пояснение с дълготрайност до 2 минути, откакто в изявление на пленарно съвещание е обиден персонално и поименно.

 Ето кои са новите зам.-председатели на Народното събрание Ето кои са новите зам.-председатели на Народното събрание
Депутатите избраха Цвета Караянчева, Виктория Василева, Кристиан Вигенин, Мукаддес Налбант, Атанас Атанасов и Татяна Дончева бяха избра...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР