В понеделник се проведе мирно шествие по повод Международния ден

...
В понеделник се проведе мирно шествие по повод Международния ден
Коментари Харесай

Жертва на домашно насилие: Скачала съм от 8 етаж, за да се спася

В понеделник се организира спокойно шествие във връзка Международния ден против домашното принуждение. Само за последната година са регистрирани повече от 30 000 сигнала за вербално и физическо принуждение.
„ Направи ми усещане, че на шествието имаше доста младежи. Макар че те не са минали по пътя на насилието, бяха там. Изразиха недоволството си против това, което се случва в нашата страна ”, уточни Клавдия Дали, жертва на домашно принуждение пред Нова телевизия.
„ На мен са ми се случвали хиляди неща. Имаше побоища, скачала съм от 8 етаж, с цел да се спася от багра, който ми предстоеше. Гладувала съм, била съм душена по време на бременноста си ”, описа още Дали.
„ Не желая да се връщам към тези моменти. Сега имам задача - да оказвам помощ на други дами, които страдат от домашно принуждение. Аз персонално съм минала през ограничаващи заповеди, които нямаха резултат. Била съм и в спешни центрове ”, показа Адриана Начева.
„ Не имаме вяра в Истанбулската спогодба, тъй като всичко там е един лист хартия. Това, което е написано в тези документи, е меко казано несериозно. На какво учим децата си? ”, добави Клавдия Дали.
„ За разлика от множеството хора, които се изричат за Истанбулската спогодба, аз съм я прочела. Това е доста добре структуриран документ. Там са упоменати доста положителни практики, които биха могли да подкрепят процеса по разпознаването и криминализирането на домашното принуждение ”, заключи Начева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР