В понеделник полският министър-председател Матеуш Моравецки се обърна към своите

...
В понеделник полският министър-председател Матеуш Моравецки се обърна към своите
Коментари Харесай

Полша негодува срещу ролята на Брюксел в ЕС

В понеделник полският министър-председател Матеуш Моравецки се обърна към своите сътрудници - водачи на Европейския съюз, като предизвести, че Европейски Съюз рискува да се трансформира в " централно ръководен организъм, управителен от институции, лишени от либерален надзор ", заяви Агенция Франс Прес.

Моравецки съобщи, че това е " рисково събитие, което заплашва бъдещето на нашия съюз ", само че добави, че Полша ще остане " предан член " и прикани водачите на Европейски Съюз да бъдат " отворени за разговор " по отношение на реформирането на Европейски Съюз.
 Национален суверенитет в границите на Европейски Съюз - образецът Полша Национален суверенитет в границите на Европейски Съюз - образецът Полша
Конституционният съд във Варшава разгласи някои европейски контракти за несъвместими с главния закон на суверенната страна Полша. Всичко...

Припомняме, че Конституционният съд във Варшава разгласи някои европейски контракти за несъвместими с главния закон на суверенната страна Полша. Всичко потегли от една промяна на механизма за назначението на съдии. Неуспешните претенденти за Върховния съд безрезултатно се опитваха да нападат процедурата пред Върховния административен съд на страната.

Казусът стигна до Европейския съд, който постанови, че даже и по конституционни въпроси европейското право е над националното. На този декор полският министър председател Матеуш Моравецки изиска тълкувание от Конституционния съд на страната кое право има приоритет – националното или европейското.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР