В понеделник от Министерството на образованието съобщиха, че минималната заплата

...
В понеделник от Министерството на образованието съобщиха, че минималната заплата
Коментари Харесай

Съветът на ректорите: Mежду оцеляването на ВУЗ-овете и осигуряването на по-високи заплати

В понеделник от Министерството на образованието оповестиха, че минималната заплата за учител във висше учебно заведение се усилва от 1300 на 1500 лв. със задна дата от 1 юли и за задачата се отпускат още 20 млн. лв. за 33 държавни висши учебни заведения.

От Съвета на ректорите обаче през днешния ден показаха паника по отношение на това решение, защото то било в цялостен прорез с тяхното авансово мнение.

" Няма ректор, който да не желае приходите в ръководеното от него висше учебно заведение да са високи. Няма обаче и ректор, който да е подготвен неразумно да подвига приходи, без те да са авансово финансово обезпечени за обозримо дълъг интервал напред във времето ", написа в мнението.

В него се показва, че отпуснатите 20 милиона лв. не покриват многочислените спомагателни съпътстващи разноски на университетите, че повдигането на заплатата е разход с непрекъснат темперамент, а изключителното дофинансиране - с случаен и че по неприемлив метод се смесват два обособени въпроса - разпределението на средствата от бюджета и определянето на минимална заплата минималния размер за длъжността „ Асистент “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР