В понеделник Народното събрание ще заседава извънредно, за да гласува

...
В понеделник Народното събрание ще заседава извънредно, за да гласува
Коментари Харесай

Народното събрание ще заседава извънредно в понеделник

В понеделник Народното събрание ще заседава изключително, с цел да гласоподава измененията в закона за Бюрото по отбрана на очевидците, с които то минава от основния прокурор към правосъдното министерство.

Подписите за привикване на изключителното съвещание бяха събрани късно нощес от  " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме! " и " ИТН ". Събраха нужните подписи за привикване на изключително съвещание на парламент в понеделник от 13.00 часа за гласоподаване на второ четене на измененията в закона за Бюрото за отбрана на очевидците, заяви ръководителят на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова.

След като ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов разгласи от трибуната на Народно събрание, че се търси още един народен представител, с цел да се съберат нужните 48 подписа, депутати от Има Такъв Народ са подписали настояването и то е импортирано в деловодството на Народното събрание.

Вчера правната комисия на Народното събрание заседава няколко пъти инфарктно, само че съумя да одобри на второ четене измененията в закона, с който Бюрото към основния прокурор се мести към Министерство на провосъдието. По-важната смяна - закриването на спецправосъдието, надали ще бъде призната до края на този парламент, чийто живот ще завърши идната седмица. Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи съумяват да спъват съвещания с процедурни хватки. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР