В понеделник лидерите на НАТО ще потърсят успокоение от американския

...
В понеделник лидерите на НАТО ще потърсят успокоение от американския
Коментари Харесай

НАТО иска от Байдън уверение, че може да разчита най-мощния член САЩ

В понеделник водачите на НАТО ще потърсят утешение от американския президент Джо Байдън, че след четири години ругатни от неговия предходник Доналд Тръмп, алиансът може да разчита на поддръжката на Съединените щати, най-мощния член, написа " Ройтерс ".

30-те съдружници ще се съберат в своя щаб, за да договорят промени за многополюсен свят след Студената война където военният напредък на Китай съставлява ново предизвикателство.

" Първото нещо е Байдън да се ангажира още веднъж с груповата защита на НАТО ", Джейми Ший, някогашен върховен чиновник на НАТО, който бе на срещата на върха през 2018 година, на която Тръмп обмисляше да напусне алианса. " Това просто демонстрира какъв брой елементарно би било за Съединени американски щати да загърби алианса ", сподели Ший, в този момент в мозъчния концерн Приятели на Европа.

Байдън към този момент анулира решението на Тръмп да изтегли американските войски от Германия .

Докато се чака Байдън да съобщи обичайното американско обръщение, че европейските съдружници би трябвало да заплащат повече за личната си сигурност, НАТО се стреми да премине оттатък външната политика на Тръмп " Америка преди всичко ".
 Зоват Байдън да желае от Европейски Съюз световен боен подем
Зоват Байдън да желае от Европейски Съюз световен боен подем

Европейски Съюз да е международна военна мощ, а НАТО да се готви с повече самолети, Противовъздушна отбрана и войски

" Тази среща на върха с Байдън би трябвало да бъде сигнал за света, че НАТО се завръща ", сподели върховен европейски посланик от НАТО, който също бе в алианса през годините на Тръмп. " Имаше толкоз доста звук и беше сложен миг. Но в този момент в действителност можем да приказваме за значимите неща, определящите провокации за сигурността на нашето време ".

Създаден през 1949 година, с цел да съдържа военна опасност от Съветския съюз , НАТО отпразнува своята 70-годишнина на среща на върха в Лондон през декември 2019 година, а генералният секретар Йенс Столтенберг твърди, че трансатлантическата връзка е в положително здравословно положение, макар кавгите.

Русия, изменението на климата, Афганистан и новите технологии са в дневния ред на срещата , която ще приключи със специфична сесия на водачите в амфитеатралната зала на Северноатлантическия съвет.

Но след като укрепи способността си да извършва главната си задача за отбрана на Европа след анексията на Крим от Русия през 2014 година, в този момент НАТО е изправена пред напън да бъде по-амбициозен .
 НАТО с задача срещу властническия отпор на Русия и Китай против интернационалния ред
НАТО с задача срещу властническия отпор на Русия и Китай против интернационалния ред

Столтенберг: Трябват огромни упоритости, провокациите за сигурността ни са огромни

На срещата на върха на НАТО ще бъдат разисквани промените в алианса, известни като НАТО 2030 , които бяха задействани, откакто Тръмп сложи под въпрос неговата значителност.

Столтенберг ще дефинира девет области, в които НАТО може да се модернизира в средносрочен проект , в това число повече взаимно съюзническо финансиране на военни интервенции .

по отношение на предлагането, страхувайки се, че това ще отнеме пари от националните военни цели.

Лидерите евентуално ще се съгласят да изготвят нов основен стратегически документ , прочут като Стратегическата идея на НАТО, който за първи път да включва военния напредък на Китай като предизвикателство .
 Списък със задания на Байдън, Г-7 и НАТО: Всички дружно против Русия и Китай
Списък със задания на Байдън, Г-7 и НАТО: Всички дружно против Русия и Китай

Америка се завръща - Да обединим съдружниците и да се борим с автокрацията и COVID-19
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР