В понеделник Кремъл отхвърли като дълбоко ненаучни твърденията, че Русия

...
В понеделник Кремъл отхвърли като дълбоко ненаучни твърденията, че Русия
Коментари Харесай

The Sun обвини Русия, че шпионин откраднал на формулата на AstraZeneca, Кремъл отрича

В понеделник Кремъл отхвърли като " надълбоко ненаучни " изказванията, че Русия е откраднала формулата за ваксина против Covid-19 на AstraZeneca и на Оксфордския университет, с цел да сътвори своя лична ваксина.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков продължи да подлага на критика английският вестник " The Sun " , който в началото разгласява изказванията, определяйки изданието като " доста прочут, само че надълбоко непросветен вестник ", който би трябвало да се третира тъкмо като подобен.

Той също по този начин изясни, че AstraZeneca употребява аденовирус на шимпанзета като способ за доставка на нужните антитела, до момента в който съветският институт " Гамалея " употребява човешки, с цел да сътвори имунизацията " Спутник V ".

Коментарите на Песков идват в отговор на ", в която се твърди, че съветски разузнавач е откраднал данните на AstraZeneca и Оксфорд и ги е предал на съветските управляващи, които по-късно са ги употребявали за създаването на Covid имунизацията " Спутник V ".

Междувременно английският държавен министър по сигурността Деймиан Хиндс не отхвърли изказванията, че Русия е откраднала формулата за имунизацията против Covid-19, създадена от AstraZeneca PLC и Оксфордския университет, с цел да направи своя лична ваксина " Спутник V ".

" Няма да разясня съответния случай, който споменавате, тъй като това не би било вярно да се прави в елементи, само че би било почтено и вярно да се каже, че сме изправени пред закани от този вид, които са разнообразни, те са по-сложни, те са по-обширни, в сравнение с в миналото са били преди този момент ", сподели Хиндс.

От " Даунинг стрийт " отхвърлят коментар.

Шпиони на МИ-5 обаче към този момент споделиха, че съветски хакери са подхванали многократни опити за осъществяване на хакерски атаки против Оксфордския университет, започвайки от март 2020 година - към месец откакто английските учени оповестиха, че са почнали създаването на ваксина, припомня " Дейли Мейл ".

През април предходната година Оксфорд/AZ оповестиха, че стартират първите тествания върху хора, само че още идващия месец Москва сподели, че са измислили своя лична ваксина. Така през август Владимир Путин направи телевизионно послание към съветския народ, в което сподели, че страната е спечелила международната конкуренция за основаване на първата ваксина за Covid-19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР