В понеделник категорично няма да има извънредно заседание на парламента,

...
В понеделник категорично няма да има извънредно заседание на парламента,
Коментари Харесай

Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на парламента в понеделник

В понеделник изрично няма да има изключително съвещание на Народното събрание, съобщи ръководителят на 46-ото Народно заседание Ива Митева, съобщи БГНЕС.

В петък на настояването на „ Демократична България “ за изключително съвещание на Народно събрание в понеделник събра нужните по устав 48 подписа на депутати, откакто беше подкрепено и от „ ИТН “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “. То цели да бъдат признати дефинитивно измененията в закона, обвързван с Бюрото за отбрана на очевидците, които трансферират структурата от основния прокурор към правосъдното министерство.

„ Не съм насрочила изключително съвещание за понеделник, тъй като предлагането постъпи в деловодството късно през нощта петък против събота “, сподели тя пред бТВ. И изясни, че не може да насрочи такова съвещание в понеделник, тъй като това ще бъде в нарушаване на правилника. Според него отчет не може да се разисква, в случай че не са минали 72 часа от неговото разпределяне на депутатите.

Митева счита, че този отчет умерено може да се прегледа в сряда, 15 септември Тя прикани президента Румен Радев да не разпуска Народното събрание преди сряда, с цел да може да се състои това последно съвещание на Народното събрание.

Президентът Румен Радев разгласи през вчерашния ден, че ще насрочи предварителните парламентарни избори за 14 ноември, когато ще има избори 2 в 1, защото Народното събрание към този момент реши, че първия кръг на президентските избори ще е на същата дата.

Според Конституцията на България избори за ново Народно заседание се създават най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на предходното. Освен това актът, с който президентът разпуска Народното събрание, дефинира и датата на изборите за ново Народно заседание.

„ Нямам информация, по кое време ще бъде необуздано Народното събрание. Надявам се, че ще може да организира съвещанието си в сряда “, сподели Митева. Тя счита, че президентът умерено може да издаде указа за предварителни избори.

„ Ако се откажа да бъда в листите на „ ИТН “, това значи, че се отхвърлям от смяната и няма да дам добър знак към всички младежи, които призовавах да бъдат дейни политически “, безапелационна е Митева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР