В понеделник Италия препоръча използването на ваксини срещу COVID-19 на

...
В понеделник Италия препоръча използването на ваксини срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Пандемия! И Италия разреши ваксината на АстраЗенека за лица над 65-годишна възраст

В понеделник Италия предложи потреблението на ваксини против COVID-19 на компанията " АстраЗенека " (AstraZeneca) за лица на възраст над 65 години, се споделя в изказване на здравното министерство, преодолявайки по този метод предходни подозрения, че имунизацията може да не е доста ефикасна измежду възрастните хора.

" Научните доказателства, които станаха налични демонстрират, че даже при хора на възраст над 65 години имунизацията е в положение да обезпечи забележителна отбрана ", уточни здравното министерство на Италия, оповестява Ройтерс.

Решението идва в миг, когато наподобява, че смъртните случаи в страната, свързани с COVID-19, ще надминат 100 000 от началото на пандемията, което ще отреди на Италия втората позиция в Европа с сходна мрачна статистика след Англия.

Нарастващите жертви идват на фона и на възходящи случаи на ковид, като няколко италиански района стягат рестриктивните мерки за битка с инфекциите. Понастоящем страната е записала 99 785 смъртни случая, свързани с COVID-19, от началото на пандемията през февруари предходната година, което е второто най-високо равнище в Европа след Англия и седмото в света. Към днешна дата Италия е съобщила за 3,07 милиона случая на ковид.

Изглежда несъмнено, че страната ще доближи 100 000 смъртни случая най-късно до вторник (9-и март), съвсем година след деня, откогато влезе в действие националният локдаун на 10 март 2020 година, показва Ройтерс.

През предходната седмица немският канцлер Ангела Меркел също сподели, че немското държавно управление е отменило предходното си решение и е разрешило използването на имунизацията на " АстраЗенека " за възрастното население на страната.

За жителите на Рим, получаващи дози от имунизацията на AstraZeneca, нов локдаун е единственият метод за възстановяване на влошаващата се Коронавирус обстановка в страната.

" Урокът, който научихме, е, че сходен локдаун е единственият метод да покажем на хората какъв брой сериозна е обстановката “, сподели гражданин на италианската столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР