В понеделник гръмна огромен скандал около Манчестър Сити, след като

...
В понеделник гръмна огромен скандал около Манчестър Сити, след като
Коментари Харесай

В Англия: Искат най-тежкото наказание за Манчестър Сити

В понеделник гръмна голям скандал към Манчестър Сити, откакто британската Висша лига излезе с изказване сутринта, че „ жителите “ биват разследвани за повече от 100 хипотетични нарушавания по отношение на финансите на тима.

Казусът беше отправен до самостоятелна комисия, като настоящите първенци на лигата признаха, че са сюрпризирани от развиването на обстановката.

През 2020-а година Сити получи двугодишна възбрана за присъединяване в европейските клубни шампионата, анулирана от Спортния трибунал (КАС), откакто УЕФА постанови, че клубът е направил " съществени нарушавания " на разпоредбите за финансов феърплей (FFP) сред 2012-а и 2016-а година.
В изказване на Висшата лига се споделя, че Сити е нарушил разпоредбите, изискващи от клуба да дава „ точна финансова информация, която дава вярна и почтена визия за финансовото положение на клуба “. Тази информация включва приходите на клуба, в това число тези от спонсорство, и оперативните разноски. Други нарушавания са свързани с разпоредбите, изискващи цялостна информация за „ възнагражденията на мениджърите “. Те са свързани със сезоните от 2009/2010 до 2012/2013, когато отпред на клуба е Роберто Манчини.

Втората група от хипотетични нарушавания също се отнася до условията към клубовете да включат цялостна информация за възнагражденията на играчите в съответните контракти за сезоните от 2010-11 до 2015-16 в това число.

Има още две обвинявания. Третият раздел се отнася до хипотетични нарушавания на разпоредбите на Висшата лига, изискващи от клубовете да съблюдават наредбите на УЕФА за финансов феърплей, в интервала 2013/2014 - 2017/2018 година. Четвъртата група хипотетични нарушавания е обвързвана с разпоредбите на Висшата лига за доходност и резистентност през сезоните 2015/2016 до 2017/2018 в това число.

Не е изненадващо, че множеството английски медии се концентрираха мощно върху тази история, като Daily Mail и The Telegraph пишат, че Ман Сити  е застрашен от това да бъде изключен от Висшата лига, в случай че клубът бъде приет за отговорен.

„ Ръководството на Манчестър Сити остана изумено, когато през днешния ден (б.р. - вчера) в 10:15 сутринта им бяха връчени правни документи от Висшата лига, които упрекват клуба по отношение на хипотетични нарушавания на финансовите правила, които могат да доведат до лишаване на точки или изключването им от елетния ешелон “, написа Daily Mail.

„ Ако Ман Сити бъде приет за отговорен, те са изправени пред набор от евентуални наказания, в това число лишаване на точки или даже изпъждане от лигата, макар че това може да отнеме години, с цел да се стигне до извънредно решение “, добавя изданието.

Междувременно The Mirror също написа какво може да се случи, в случай че Сити бъде приет за отговорен, макар че вестникът акцентира, че приключването на случая може да отнеме известно време.

„ След това поражда въпросът какво ще се случи с купите във Висшата лига, които Сити завоюва през интервала, за който се твърди, че са нарушили финансовите правила. Цялото състезание ще следи с интерес по какъв начин ще се развият нещата, само че два клуба ще бъдат изключително заинтригувани. Сити завоюва трофея в три от разследваните сезони – 2011/2012, 2013/2014 и 2017/2018. В тези сезони подгласници на „ жителите “ бяха Манчестър Юнайтед на два пъти и един път Ливърпул.

The Sun пък разкрива, че останалите отбори от Висшата лита ще упорстват Манчестър Сити да бъде изваден от елитната дивизия, в случай че бъде приет за отговорен. Изданието написа, че отборите от Премиър лийг упорстват за бърза присъда и наказване още преди края на сезона.
„ Ако тези обвинявания се потвърдят, би трябвало да има уместно наказване, а единственото уместно е те да бъдат изхвърлени. Говорим за десетилетие на хипотетични злоупотреби и желаеме Висшата лига да постъпи вярно “, гласят думите на неназован началник на клуб от Висшата лига.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР